Geen beha, geen workout, geen run

Geen beha, geen workout, geen run

Net als goede loopschoenen, vormen sportbeha’s een belangrijke investering om blessures zoals in dit geval hangende borsten te voorkomen

Net als goede loopschoenen, vormen sportbeha’s een belangrijke investering om blessures zoals in dit geval hangende borsten te voorkomen. Zeker bij het hardlopen. Maar sportbeha’s missen vaak de elegantie en sexy uitstraling van onze lingerie. Daarnaast hebben ze vaak niet de juiste pasvorm waardoor ze niet lekker zitten.

Met de Nike Pro-behacollectie kun je voor maximale ondersteuning gaan, zonder in te leveren op comfort en mét sensuele uitstraling.

‘De meerderheid van de vrouwen draagt de verkeerde maat beha. Daar moest een oplossing voor komen.’ (Julie Igarashi, Vice President Global Design Nike Women’s Training).

25 verschillende maten
Het kopstuk van de collectie: de Nike Pro Rival Beha (scroll naar onder voor beeld bij juiste beha type) die door zijn pasvorm en materiaalgebruik, de meeste ondersteuning biedt. Deze beha wordt aangeboden in 25 verschillende maten, om zo elke vrouwelijke atleet te voorzien van de perfecte pasvorm.

Exacte behamaat berekening
Na ruim twee jaar van onderzoek en ontwikkeling, lanceert Nike revolutionaire nieuwe sportbeha’s met de perfecte pasvorm en ondersteuning voor iedere workout: de Nike Pro-behacollectie. Bij de ontwikkeling van deze nieuwe collectie werd elk detail onder de loep genomen. De lancering van de beha’s gaat samen met het nieuwe ‘Nike Pro 360 Fit’-systeem dat aan de hand van een berekening de exacte behamaat van vrouwelijke atleten bepaalt.

Het team van Nike-experts trok zich terug in het Nike Explore Team Sport Research Lab met werelds bekendste beha-specialisten. Ze gingen op zoektocht naar een design waarin elk detail zorgvuldig geobserveerd is tot in de vezels van het materiaal. Neem een kijkje achter de schermen.

Lichaamsbouw, behoeften en activiteiten

De sportbeha is voor vrouwen de basis van haar work-out. Het is de eerste bovenlaag die ze aantrekt, en zonder twijfel het meest belangrijke onderdeel van haar outfit. Voor de beha geldt, nog veel meer dan andere kledingstukken, dat geen enkele vrouw hetzelfde is. De verschillen in lichaamsbouw, behoeften en activiteiten vragen om een persoonlijke afstemming. Een beha die geen goede ondersteuning geeft kan daarom een motief zijn om niet te sporten. Dit inzicht inspireerde Nike om hard te werken aan een oplossing.

Sexy meets sport
De collectie bestaat uit een serie van vier sportbeha’s afgestemd op de gewenste mate van ondersteuning. Bovendien zijn ze stuk voor stuk mooi vormgegeven met fijne kleuren en materialen. Op deze manier brengt Nike de werelden van sexy lingerie en functionele onderkleding samen. Het oog – excusez le cliché – wil tenslotte ook wat. 

Onderzoek als basis en 1.800 uur was-tests
Samen met de Universiteit van Loughborough, in Engeland werkten experts van Nike aan biomechanische tests op bewegingen van het vrouwelijk lichaam. Met behulp van een wetenschappelijke benadering werd exact in kaart gebracht hoe de borst beweegt tijdens het sporten en op welke plekken in de beha’s er extra ondersteuning nodig was. De materiaalkeuze speelde ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de juiste pasvorm. Onderzoekers hebben verschillende stoffen geanalyseerd en getest op rekbaarheid, herstel en vochtopname. Wereldwijd zijn meer dan 300 tests bij atleten uitgevoerd om te kijken hoe de pasvorm en ondersteuning waren. Ook is de sportbeha ondervonden aan meer dan 1.800 uur aan tests in de was om de krimp en levensduur te onderzoeken.


De beste looptips en inspirerende artikelen elk weekend in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Gadgets & Gear