Review: Flipbelt

Review: Flipbelt

Waar laat je sleutels je telefoon etc. tijdens het hardlopen? We hebben een oplossing getest

Als ik de deur uit ga om hard te lopen, te wandelen of op een andere manier buiten te vertoeven, neem ik eigenlijk altijd een rugzakje mee. Ook als ik maar een korte training doe, of eigenlijk niets meer nodig heb dat sleutels en telefoon. Ik loop dus meestal met te veel bagage te zeulen. Maar dat hoeft helemaal niet, want tegenwoordig zijn er veel handige gadgets op de markt die gemakkelijk zijn in gebruik én ook nog eens een hutkoffer aan ruimte bieden. Neem de Flipbelt 

De Flipbelt


De Flipbelt is niet meer, maar zeker niet minder, dan een dubbel gevoerde band die je om je middel draagt. In de belt is rondom een aantal openingen, zodat je gelletjes, sleutels, je telefoon en andere spulletjes makkelijk rondom je middel kunt opbergen. Doordat je je spulletjes helemaal de belt in kunt duwen is het bijna onmogelijk om iets te verliezen. Toch bang dat er wat uitvalt? Door de Flipbelt om te ‘flippen’, zitten de openingen tegen je lijf aan en is dat probleem getackeld. Ook handig is het clipje aan een kort touwtje in één van de gleuven om een sleutel aan te bevestigen. Dan hoef je niet met een hele bos op stap, maar kun je een losse sleutel (aan een ringetje) makkelijk meenemen.

Pasvorm


De Flipbelt is zo vormgegeven, dat hij niet verschuift tijdens het lopen en mooi aangesloten zit om je middel. Daarom is de Flipbelt ook in verschillende maten verkrijgbaar (S t/m XL, in buikmaat variërend van 64-122cm), want hij is namelijk niet in maat in te stellen middels een gesp. De belt bestaat uit één geheel van rekbare stof. Je klipt hem dus niet om je middel, maar wurmt je erin. Dat kan door in de belt te stappen en hem over je kont omhoog te wurmen (zoals ik doe), of door hem over je hoofd, armen er doorheen, naar beneden te trekken (werkt voor mij niet, want ik heb iets te brede schouders en daarvoor is de belt nét niet rekbaar genoeg). Vervolgens je spulletjes er in doen en zo nodig een slag omflippen. Even je shirt fatsoeneren en voila, je kunt op weg!

De test

Ik heb een paar trainingen met de Flipbelt gelopen en dat is me erg goed bevallen. Voor de korte trainingen, waarbij ik geen drinken mee hoef te nemen (ik heb namelijk niet de bijbehorende flesjes) is dit veel makkelijker dan een rugzakje. Omdat de Flipbelt van vrij dik materiaal is, vond ik hem wel warm zitten. Ik zweette onder de band meer dan zonder de Flipbelt om.


De Flipbelt is enorm makkelijk in gebruik. Je propt er makkelijk van alles in, tot de grootste types smartphones aan toe, je moet alleen wel even onthouden op welke plek je wat hebt weggestopt. Voor het haakje voor de sleutels vind ik erg handig. Een extra zekerheidje dat je je sleutels echt niet kan verliezen.

Tijdens het lopen is de Flipbelt geen moment verschoven en het hindert je ook niet. De stof is elastisch en volgt al je bewegingen. Daarnaast is er gebruik gemaakt van platte naden. Mocht je de Flipbelt op de blote huid (bijvoorbeeld onder je shirt) dragen, dan is de kans op schuurplekken minimaal.
 Ik vind de Flipbelt zelfs zo handig dat ik hem ook buiten de trainingen draag, bijvoorbeeld als ik boodschappen ga doen. Handige tip: draag hem tijdens het reizen, want hij is niet te jatten (want geen klip om hem vast en los te klikken) en de inhoud zit veilig tegen je lichaam aan. 

Nadeeltje


De Flipbelt is niet waterafstotend. Als je je telefoon mee wilt nemen en je zweet veel, dan kan je telefoon vochtig worden. Dit is makkelijk te voorkomen, door je telefoon in een plastic zakje te stoppen voor je hem in de Flipbelt doet. Maar als dat het enige nadeel is…

De Flipbelt is in verschillende fashionable kleuren verkrijgbaar voor een consumentenadviesprijs van € 29,99. Daarnaast zijn er nog accessoires toe te voegen, zoals lampjes en flesjes. Wil je meer informatie over de Flipblet, lees dan hier 

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Gadgets & Gear