Loopband: 10 redenen om er vandaag nog op te springen!

De loopband is perfect voor iedere liefhebber van hardlopen, joggen of wandelen. Zeker met de weersomstandigheden van de afgelopen dagen.

Loopband: 10 redenen om er vandaag nog op te springen!
De loopband is perfect voor iedere liefhebber van hardlopen, joggen of wandelen. Je kan dit natuurlijk ook buiten doen, wat heerlijk is bij lekker weer.

Lopen in welke vorm dan ook zorgt voor meer conditie, hogere stofwisseling, verbetering van je bloedsomloop en versterkt de hart- en bloedvaten.  Vaak krijg je buiten echter te maken hobbelige wegen, obstakels en soms ongure weersomstandigheden. Met een loopband heb je hier geen last van.

Je hebt hierdoor ook veel minder kans op blessures, door de ingebouwde demping die de loopband heeft. Maar een loopband heeft veel meer voordelen, ontdek ze hieronder!

Loopband of crosstrainer?
Het zijn 2 zeer gewilde fitnessapparaten, de loopband en crosstrainer. Maar welke kan je nu beter gebruiken Dat heeft te maken met je doelen en wat je leuk vindt om te doen. Sommige vinden lopen leuk, andere crosstrainingen.

Wil je ze met elkaar vergelijken? Op verantwoord-afvallen.nl en met name hier kun je de verschillen zien tussen beide fitnessapparaten.

10 redenen om een loopband te gebruiken
Hieronder gaan we je 10 redenen laten zien waarom je vandaag nog zou moeten starten op de loopband.

1. Weer of geen weer, met een loopband ga je altijd lekker tekeer
Dit is waarschijnlijk wel een van de grootste voordelen, je kan met hagel en storm toch je training doen. Het grote voordeel is dat je met lekker weer gewoon buiten kan lopen en wanneer het te guur is voor woorden, de loopband kan pakken. Het beste van 2 werelden dus

2. Je kan zorgeloos muziek luisteren
Je kan lekker de muziek aanzetten, zonder dat je moet opletten of er geen fietsers, brommers of auto’s langs scheuren. Tijdens het hardlopen buiten, zal je hier altijd op moeten letten.

3. Intervaltrainingen doen op de loopband
Hoewel dit niet voor iedereen geldt, kan het zijn dat tijdens intervaltrainingen mensen schrikken. Hier heb je op de loopband geen last van.

4. Geen spullen meenemen
Tijdens het lopen op een loopband, hoef je geen spullen mee te sjouwen. In vergelijking tot buiten hardlopen (waar je toch meestal water, kleding, telefoon, eten en andere zaken meeneemt), hoef je bij een loopband deze ballast niet mee te tillen. Je kan het meestal allemaal in de bestemde vakjes van de loopband zelf leggen.

5. Je hoeft geen rekening te houden met tijden
Je kan op elk willekeurig moment op de loopband springen. Wanneer je heel laat thuiskomt, of zelfs ’s nachts nog iets wilt doen gaan de meeste mensen niet buiten rennen. Het kan wel, maar vaak doen mensen het niet. Bij een loopband hoef je niet veel voor te bereiden en kan je zo beginnen met je training. Hierdoor is het wat makkelijker en hoef je iets minder rekening te houden met bepaalde tijden.

6. Stoppen wanneer je wilt
Ga je buiten 15 kilometer hardlopen en wordt je halverwege misselijk? Dan moet je nog wel terug zien te komen. Op de loopband druk je simpelweg op de stopknop en je bent klaar. Je hoeft dus geen familieleden, vrienden of zelfs een taxi te bellen.

7. Geen last van verkeersregels
In de buitenlucht rennen is natuurlijk ook heerlijk, maar hierbij moet je wel extra goed op het verkeer letten. Je kan hierbij denken aan rode stoplichten, auto’s die afslaan, fietsers die van rechts komen of brommers die even om je heen schieten. Met een loopband is het “immer gerade aus” zonder verkeersregels.

8. Je kan lekker samen rennen
Je kan zelf een loopband kopen of er 2 naast elkaar zetten om samen te rennen met iemand. Het is misschien nog leuker om samen met je vriendinnen of met anderen in de sportschool te rennen. Hier staan er meestal meerdere naast elkaar. Ze moeten dan wel even allemaal tegelijkertijd vrij zijn, of je moet gezellig met anderen gaan rennen. Zo leer je ook weer nieuwe mensen kennen.

9. Afstand, hartslag, snelheid, calorieën en meer bijhouden
?Loopbanden zijn best geavanceerd en vrijwel alles wordt erop bijgehouden. Je afstand, snelheid, hartslag en de calorieën die jij verbrandt zijn hierbij vaak basisdingen. Wil jij weten welke loopband het beste voor jou geschikt is? Vergelijk ze dan met elkaar in bijvoorbeeld deze top 10 om er 1 te kiezen die bij jou past!

10. Tijdens het lopen op een loopband ook andere dingen doen
Je kan op een loopband tijdens het hardlopen ook andere dingen doen. Gezellig kletsen met elkaar, tv of je favoriete serie kijken en muziek luisteren. Het is allemaal mogelijk met een loopband, sommige hebben zelfs ingebouwde systemen.

Heb jij al helemaal zin in een loopband?
Begint het al te kriebelen? Start er dan gelijk mee! Je kan ervoor kiezen zelf een loopband te kopen, of voor een sportschool abonnement gaan. Het is een afweging die je zelf zal moeten maken …succes!?

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Gezondheid