Alle hardlopers zijn geweldig!

Alle hardlopers zijn geweldig!

Wel eens overwogen om volgend jaar in Praag te gaan lopen? Mooie stad met prachtige loopevenementen!

RunCzech, de organisator van 9 hardloopevenementen in Tsjechië (waarvan zeven de IAAF Gold Label status dragen), heeft de inschrijvingen geopend voor de wedstrijden in 2019, inclusief de bekende Volkswagen Praag Marathon.

Drie hardloopevenementen vinden plaats in de mooie stad Praag. 
Het seizoen start met de Sportisimo Prague Half Marathon (op 6 april 2019) – het heeft één van de snelste halve marathon parcoursen in de wereld, dat 4 wereldrecords meemaakte in 2017, gepresteerd door één vrouw in één wedstrijd. Joyciline Jepkosgei verpulverde het wereldrecord op de 10k, 15k, 20k en de halve marathon in deze wedstrijd. Naast dat dit een snel parcours is, is het ook exceptioneel mooi omdat je als hardloper van de Praagse architectuur geniet en van de rust als je langs de rivier loopt, met een geweldig uitzicht op de burcht en weinig meters die omhoog lopen.

Marathon door de middeleeuwse straten van Praag en over de Karelsbrug
De volgende op de agenda is de Volkswagen Prague Marathon (op 5 mei 2019) waarmee je de 25e verjaardag van dit evenement meemaakt. Doe ook mee en passeer de finish op hetzelfde parcours waar dit jaar Amerika’s beste marathonloper Galen Rupp de winst pakte en meer dan drie minuten van zijn persoonlijke record afhaalde. Hij finishte in de winnende tijd van 2:06:07. Behalve dat je loopt over de prachtige straten van het middeleeuwse Praag, je gaat over de wereldberoemde Karelsbrug, je eigen persoonlijke record kunt aanvallen en de mooie en lastige punten van het marathonparcours meemaakt, krijg je als loper een onvergetelijke ervaring, veel service en ondersteuning van de wedstrijdorganisatie. Je ontvangt ook een speciaal cadeau vanwege de 25e verjaardag van de Praag Marathon.

Snelle 5 of 10 bij zonsondergang
Tot slot biedt Praag ook de Birell Prague Grand Prix 5&10 km (op 7 september 2019). Het is een van de snelste 10k wegwedstrijden die de top 3 tijden gezet door mannen op de palmares heeft en de top 6 tijden gelopen door vrouwen (inclusief het huidige wereldrecord gelopen in 2017 door Joyciline Jepkosgei). De grootste beleving is wanneer je als loper in de avond wordt ontvangen als de zon ondergaat en de straatlantaarns van Praag aangaan. Het is een onvergetelijke ervaring.

Ontdek Tsjechië
Naast de wedstrijden in Praag biedt RunCzech de kans om meer regio’s en steden van Tsjechië te ontdekken door een halve marathon te lopen in bijvoorbeeld Karlovy Vary, eské Budjovice, Olomouc of Ústí nad Labem. Iedere wedstrijd is uniek, door het verschillende karakter die zij hebben, de enthousiaste fans langs het parcours en de architectuur.

Puur natuur in Jizera
Onlangs introduceerde RunCzech ook een trail, de Liberec Nature Run waarbij je over de heuvels, de bergen en de prachtige natuur van het Jizera bergebied loopt in het noorden van de Tsjechische republiek.Je vindt alle informatie over de wedstrijden plus hoe je je inschrijft op de RunCzech website.

‘We heten welkom aan iedereen in een wereld van hardlopen en plezier en vriendschap. Dat is wat overwinnen is, in onze mind. Niet winnen, noodzakelijkerwijs. Maar meedoen. En met plezier. Hardlopen is genieten. Dat is de boodschap hier. Iedereen die wil meedoen is perfect in deze mooie sport – jong, oud, groot, slank, snel of langzaam – wordt warm ontvangen. Wordt van gehouden. Is mooi.’

De beste looptips en inspirerende artikelen elk weekend in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Columns & meer