‘En daarom loop ik De 30 van Almere’

‘En daarom loop ik De 30 van Almere’

Er zijn tal van keuzes die je kunt maken om een bepaalde wedstrijd te lopen. Deze lopers kozen regelmatig voor De 30 van Almere.’

Aanstaande zondag, op 30 september, staat De 30 van Almere op het programma. Lopers kunnen kiezen uit 1, 2 (Kids Runs), 5, 10, 20 of 30 kilometer. Vooral die laatste afstanden zijn ontzettend populair, de wedstrijd in en rondom Almere Poort – de jongste wijk van de stad – wordt namelijk vaak gebruikt als laatste voorbereiding op de najaarsmarathons. Jaarlijks staan er rond de 800 lopers aan de start. Een aantal ProRun-lezers deed eerder mee met deze wedstrijd en is laaiend enthousiast.

Dennis Ploos (23)
Voor mij is de essentie van een leuke wedstrijd dat je er snel kunt lopen, maar dat het er ook gezellig is. Bij De 30 van Almere zit dit helemaal goed. Het parcours is vlak, ik denk dat je maximaal 5 meter klimt, en dankzij de lange, rechte stukken erg snel. Je loopt alleen maar over mooie fietspaden en hebt dus geen last van welk verkeer dan ook. Maar het is ook ontzettend gezellig. Ieder jaar staan er honderden lopers aan de start, hele snelle maar ook veel recreatieve lopers die het rustiger aan doen. En de gezelligheid vind je ook terug rond het start- en finishgebied. Daar is het gezellig druk en je kunt je omkleden in een sporthal. Ideaal als je nog even wilt nakletsen met wat andere lopers.” 

Mark Leijzen (48)
,,Zo net na de zomervakantie zijn er nog niet heel veel wedstrijden waar je uit kunt kiezen. En al helemaal niet als je dan wilt gaan voor een wat langere afstand. Eigenlijk best gek, zeker ook omdat er duizenden lopers zijn die zich dan aan het voorbereiden zijn op de najaarsmarathons. De 30 van Almere speelt daar handig op in en biedt die mogelijkheid dus wel. Over een leuk, snel en natuurrijk parcours dat ook nog eens bestaat uit meerdere rondes (van 10 kilometer, red.). Dat betekent dus dat je, als het echt even niet gaat, ook een ronde eerder kunt stoppen. Je loopt door DUIN – een wijk die landelijk het nieuws haalt vanwege haar bijzondere karakter – maar ook langs het strand, over de dijken en door een prachtig park.” 

Miriam van Hezeling (31)
Weet je wat ik eigenlijk nog het fijnste vindt aan De 30 van Almere? Want wat mijn medelopers hierboven allemaal zeggen klopt: het is een gaaf en afwisselend parcours, je kunt er snel lopen, het is gezellig en druk . Maar het fijnste is nog wel dat alles zo goed geregeld is. Het inschrijven gaat snel en soepel, het omkleden kan droog en warm (mocht het slecht weer zijn, red.), onderweg is er enorm veel verzorging en voor en na afloop van de wedstrijd kun je zelfs een goede massage krijgen. Het is deze combinatie van factoren die De 30 van Almere voor mij tot zo’n succes maakt.

Aanstaande zondag staan er weer rond de 800 lopers aan de start van De 30 van Almere. Meer informatie via de website van het evenement. Inschrijven kan nog steeds en is ook op de wedstrijddag – tegen een iets hoger tarief – mogelijk. 

De beste looptips en inspirerende artikelen elk weekend in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Columns & meer