Leuke loopervaring: Disneyland® Paris Run Weekend

Leuke loopervaring: Disneyland® Paris Run Weekend

Hardlopen door Disneyland® Paris is een aparte ervaring. Vond het erg leuk en ga zeker dit voorjaar de halve doen.

Als voorbereiding op deze halve marathon, geboekt via onze marathonreis partner loopreizen.nl heb ik twee dagen door Disneyland® Paris geslenterd en heeft de rest van het gezin al de 5 kilometer run en de kids run gelopen. 
 
Om 5:45 verzamelen we met ons reisgezelschap in de lobby van het hotel. Even later loop ik samen met 3 vriendinnen (alle drie getooid met Minnie Mouse oortjes) naar het startvak. Daar gaan we van start op een rustig tempo. Onder de startboog door vertrekken we in het schemerdonker. Het begin is door het Walt Disney Studios® Park. Het is mooi om hier te lopen en we hebben er echt heel veel zin in, we lachen, kletsen en soms sprint ik vooruit om een foto te maken van deze drie Minnies. Ik heb energie voor tien en geniet intens. 
 
Als we door de Studios heen zijn komt het Disneyland® Park er aan. Dit stuk is het mooiste, ik weet dat we onder het Disneyland Hotel doorgaan en dan door Main Street U.S.A het Kasteel tevoorschijn zien komen in het opkomende zonlicht. 
 
Het is vreemd om hier te lopen in een ander soort Main Street dan dat ik ken uit de dagen dat ik hier als “gewone” bezoeker was. Er is geen dagjes volk maar alleen maar duizenden lopers die dezelfde kant op rennen. 

Op het moment dat we door het Kasteel heen rennen en ik onder de poort naar buiten kom steek ik mijn handen als Rocky de lucht in en voel me onoverwinnelijk.
Overal langs de kant staan Disney mensen ons aan te moedigen en we lopen nog steeds met zijn vieren, dikke smile op onze gezichten. Niet veel later lopen we backstage en gaan het Disney terrein af. We lopen nu op een hele grote rondweg om Disneyland Paris heen, het uitzicht is mooi. De zon komt steeds verder op en schijnt over de Franse weilanden.
 
Ik besluit na een kilometer of elf dat ik alleen verder ga en gooi het tempo wat omhoog. Ik ga nog tien kilometer alleen met mijn eigen gedachten dit afmaken. Geen moment denk ik eraan hoe ver ik nog moet of hoe hard ik ga. Ik loop als vanzelf en de kilometers tikken weg. 
 

Op zestien en halve kilometer lopen we het Resort met alle hotels weer in. Weer veel Disney mensen langs de kant die aanmoedigen en ook steeds meer publiek wat inmiddels wakker is. Hier ben ik nog nooit geweest en het is mooi, de zon is er en ik loop te glunderen. 
 
Inmiddels loop ik de laatste meters richting het einde. De finish is in zicht. Ik haal diep adem en loop in mijn eentje dat laatste stuk, ik zie niets of niemand meer, ik ben alleen in mijn gedachten. Over de streep geef ik Mickey een High five en kan ik mijn medaille in ontvangst nemen.
 
Mocht je nog een bucketlist halve marathon zoeken, zoek dan niet verder! ?Direct te boeken via Loopreizen:    http://disney.loopreizen.nl 

De beste looptips en inspirerende artikelen elk weekend in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Columns & meer