Streaken met Shiva

Foto: Janneke Poort

Shiva nodigt je uit om vanaf morgen samen met haar 38 dagen iedere dag hard te lopen

Streaken met Shiva

Shiva loopt al zes jaar iedere dag hard. Morgen kun je meedoen aan Streak With Shiva; tot en met 1 januari iedere dag tenminste een mijl (1,6 km) hardlopen. Als je finisht kun je ook nog van alles winnen!

Shiva Zanoli loopt al zes jaar iedere dag hard. Dat is bijna 2200 dagen en het zal ons niet verbazen als ze net zo vaak de vraag heeft gekregen of dat nou wel gezond voor je is. Morgen begint voor de vijfde keer de Streak With Shiva, een periode van Thanksgiving tot en met Nieuwjaarsdag waarin jij met Shiva mee kunt streaken.

Gezond?

Wat zegt het dat een fervent hardloopster als Shiva de vraag krijgt of het wel gezond is of de vraag ‘maar ben je dan nooit ziek?’ als ze over haar best imposante reeks hardloopdagen vertelt? Best gek. Natuurlijk is er ook volop enthousiasme en verwondering als ze erover vertelt, maar het iedere dag bewegen is duidelijk voor lang niet iedereen een basisingrediënt voor een gezond leven. En ze weet dat het in principe iedere dag afgelopen kan zijn als er echt iets misgaat. Maar tot die tijd loopt ze lekker verder. Waarom? Ze houdt van bewegen en vindt dat we dat eigenlijk te weinig doen. En dat hardlopen een fijne manier is om dat te doen, hoeven we jullie niet te vertellen.

Het geheim van haar continuïteit lijkt er juist in te schuilen dat ze goed naar haar lichaam luistert. Voelt ze zich niet top, dan loopt ze niet veel verder dan de mijl die als minimum geldt om de streak gaande te houden. Dat is dan ook de enige spelregel om de Streak With Shiva te voltooien. Van 25 november tot en met 1 januari iedere dag hardlopen en minstens 1,6 kilometer.

‘En oh ja, have fun!’ Dat lijkt voor Shiva in ieder geval de belangrijkste brandstof. Wie haar volgt via social media, ziet dat het hardlopen haar al in iedere hoek van het land en inmiddels heel veel hoeken van België heeft gebracht. Een project naast de streak was tot vorig jaar het lopend verzamelen van alle Nederlandse gemeentes.

Meedoen

Morgen begint dus de vijfde editie van Streak With Shiva. Voor wie meedoet en de 38 dagen volmaakt, zijn er allerlei prijzen te winnen; schoenen, een sportbeha (Anita), boeken, een jaarabonnement Runner’s World of een startbewijs voor een van de afstanden bij de Cyprus Marathon en nog veel meer. Schrijf je hier in als je mee wilt doen. Lekker lopen. Nog een huishoudelijke mededeling van Shiva: ‘Ik hoor tussendoor graag hoe je het ervaart, dus als je wat deelt op IG (Instagram; red.), tag mij dan @shivaz.life en gebruik #streakwithshiva zodat ik je post zie.’

Je kunt ook lid worden van haar Strava-hardloopclub: StreakWithShiva.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Columns & meer