Abdi’s allebei aan de start in Rotterdam

Abdi’s allebei aan de start in Rotterdam

Zilveren Abdi Nageeye (32) en bronzen Bashir Abdi (32) staan allebei aan de start van de NN Marathon Rotterdam op 10 april van volgend jaar. De Belg Abdi won de laatste editie in een toptijd van 2:03:36.

Hardloopliefhebbers zullen het beeld niet snel vergeten; Abdi Nageeye die tijdens de Olympische marathon zijn vriend Bashir Abdi aanmoedigt om nog een keer aan te zetten en een medaille te bemachtigen. De organisatie maakt bekend dat de Nederlander Nageeye (32) en de Belg Abdi (32) op 10 april 2022 beide aan de start van de NN Marathon Rotterdam staan. Mooi nieuws!

Op 8 augustus liepen beide Abdi’s in het Japanse Sapporo achter de Keniaan Eliud Kipchoge naar zilver (Nageeye) en brons (Abdi). In de laatste meters passeerden ze Kipchoges landgenoot Lawrence Cherono. Nageeyes aanmoedigende gebaren gingen de wereld over als een prachtig voorbeeld van sportiviteit en vriendschap. Twee mannen geboren in en gevlucht uit het door geweld verscheurde Somalië die elkaar hebben gevonden in het lopen en die op deze manier samen op het Olympische podium eindigen. Da’s een prachtig sportverhaal.

Zowel Nageeye als Abdi hebben goede herinneringen aan de Rotterdamse marathon. Nageeye liep er in 2019 zijn Nederlands record van 2:06:17 en zijn Belgische loopmaat vestigde er in de laatste editie het parcoursrecord van 2:03:36, meteen een Europees record.

“Wij zijn blij en trots dat deze twee toppers én smaakmakers op 10 april in Rotterdam aan de start staan. De marathon is pas over vier maanden, maar is zeker iets om nu al naar uit te kijken. Dat geldt voor Abdi Nageeye en Bashir Abdi, maar ook voor de tienduizenden lopers die zich in het nieuwe jaar gaan voorbereiden op ‘de mooiste'”, laat Remco Barbier, de nieuwe directeur van de NN Marathon Rotterdam, weten.

Wil jij er ook bij zijn? Inschrijven kan nog altijd.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

2 reacties

  • victor

    En Koen en Mark en Klaas En ik
    vak 1C gezellig

    • Klaas Boomsma

      Ik heb er zin in, man!

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Columns & meer