Boekentip: “Van Colombo tot corona” van Job Pennekamp

Deze week is het nieuwe boek “Van Colombo tot corona: mijn weg naar een sub-drie marathon” van Job Pennekamp uitgekomen.

Boekentip: “Van Colombo tot corona” van Job Pennekamp

Tijdens mijn eerste marathon, die van Amsterdam in 2013, stortte ik na negenendertig kilometer in elkaar. Ik werd wakker tegen een boom, waarna ik volledig uitgedroogd en met tweeënveertig graden koorts werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Gelukkig liep alles goed af en liep ik diezelfde avond nog het ziekenhuis uit, maar de schrik zat er goed in.

In de jaren na dit mislukte avontuur kwam de zin om het nog eens te proberen langzaam maar zeker terug en vier jaar later was het zover. Tijdens de marathon van Amsterdam in 2017 was ik veel beter voorbereid en ging alles gelukkig heel goed.

Over deze twee ervaringen schreef ik in 2018 mijn eerste marathonboek ‘Nooit meer bananen’. Hierin beschrijf ik in tweeënveertig hoofdstukken kilometer voor kilometer hoe ik deze tweede marathon heb ervaren, terwijl ik ook terugblik op mijn mislukte eerste poging en op hoe ik mij dit keer wél succesvol voorbereidde.

Na deze tweede marathon volgde een periode zonder groot hardloopdoel, totdat het toch weer begon te kriebelen en een nieuwe droom zich aandiende: een marathon onder de drie uur. Sub-drie.

En over dit avontuur heb ik nu een nieuw marathonboek geschreven.

Het heet ‘Van Colombo tot corona: mijn weg naar een sub-drie marathon’ en in het boek neem ik je mee op de reis die ik na mijn tweede marathon heb afgelegd, maar beschrijf met name het jaar dat ik uittrok om te trainen voor de marathon en dat eindigde in het realiseren van deze nieuwe hardloopdroom.

Het werd een heel bijzonder jaar, waarin ik de eerste maanden met mijn vriendin door Azië reisde en ik op de meest prachtige plekken heb getraind en knotsgekke avonturen heb beleefd. Ik raakte verstrikt in een ruzie tussen honden in Sri Lanka, raakte verdwaald in Thailand en liep oneindig veel rondjes rond een vertrapt voetbalveldje op Bali.

Later in het jaar belandde ik in een grote hardloopdip en werd mijn voorbereiding volledig op zijn kop gezet door het coronavirus, waardoor de marathon werd afgelast en ik werd gedwongen te improviseren. Een spannende periode volgde, waarna het avontuur eindigde met een eigen marathon, een race tegen de klok en een denkbeeldige finish op een willekeurig fietspad vlak buiten Amsterdam.

Beide boeken zijn te bestellen via mijn website. Bestel je ze allebei tegelijk? Dan krijg je vijf euro korting!

Van Colombo tot corona, Job Pennekamp

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Columns & meer