Hardlopen razend populair: meer dan 1 miljoen bezoekers

Hardlopen is razend populair: al meer dan 1 miljoen bezoekers op prorun.nl.

Hardlopen razend populair: meer dan 1 miljoen bezoekers

Hardlopen is al jaren razend populair.

Ultraloper Jan Knippenberg aanschouwde een nieuwe lichting lopers met enige argwaan.

Lopen is kunst en geen middel ter bestrijding van welvaartskwaaltjes

Vermoedelijk is de populariteit van hardlopen wel degelijk (mede) een gevolg van toegenomen welvaartskwaaltjes. Lopen is al lang niet alleen meer een sport voor prestatielopers met als voornaamste doel snelle tijden. Meer en meer lopers hebben als doel een lagere bloeddruk, minder stress, minder gewicht, minder kans op diabetes of meer creativiteit.

Op prorun.nl hopen we een platform te zijn voor alle lopers

Met tips voor een hele snelle 5K of een PR op je marathon.

Maar ook inspiratie voor als je net begint en je overgewicht te lijf gaat.

We zijn in ieder geval trots dat in de eerste 8 maanden van 2020 al meer dan 1 miljoen bezoekers onze website hebben gevonden.

1.037.625 lopers vonden inspiratie

Nu zijn we heel benieuwd wat voor jou de reden is om hard te lopen.

Wat is jouw reden om hard te lopen?

Bekijk resultaten

Laden ... Laden ...

9 reacties

 • Kat

  Ik ben begonnen met hardlopen tijdens een zware depressie nu 7 jaar geleden omdat ik wilde stoppen met antidepressiva. Ik ben letterlijk gaan lopen van mijn depressie. Ik had ook geen antidepressiva meer nodig. Ondertussen heb ik al een marathon gelopen en moest de coronacrisis er niet tussengekomen zijn had ik afgelopen weekend mijn derde marathon gelopen. Ik kan echt niet meer zonder lopen. Het geeft mij energie. Ik zit beter in mijn vel dan ooit tevoren en voel mij supergezond! Ik ben 51 jaar.

 • Bert Smit

  Omdat ik het kan.

 • Roy Jacobs

  Ik ben 20 jaar geleden begonnen met hardlopen omdat ik toen ging stoppen met voetballen op het veld. Mijn buurman (Rob)vroeg me toen Roy wat ga je nu doen……..hij was lid van hardloopvereniging STAP uit Brunssum en vroeg of ik interesse had om hier ook lid van te worden. In eerste instantie leek het hardlopen me een beetje saai maar…….ik begon het steeds leuker te vinden en voelde me er erg goed bij. Inmiddels 20 jaar verder mag ik zeggen dat ik min of meer ‘verslaafd’ ben aan het hardlopen. Ik loop 3x per week waarvan 2x alleen en 1x met de vereniging. Zowel het alleen hardlopen als met de vereniging vind ik geweldig. Alleen loop ik het liefst ’s morgens tussen 6.30-7 uur en dan, indien het licht is, ook nog in het bos. Een rondje van 6 km geeft me zoveel energie dat ik me de hele dag fit en goed voel. Net voor m’n 60 ste (in 2019)heb ik, samen met mijn zoon (30) en mijn broer (58) de halve marathon van Venlo gelopen. Een geweldige ervaring ondanks dat de laatste 3 km voor mij steeds zwaarder werden. Mooie hobby dat hardlopen en goed voor je gezondheid. Ik kan het iedereen aanraden! Groet, Roy Jacobs (61)

 • Lot

  Het is een manier van leven geworden. Ik loop al zo’n 35 jaar en ik kan me geen leven voorstellen zonder.
  Het is een verslaving, maar een die ook nog goed is voor jou gezondheid.

 • Christine

  Ik ben nu bijna 65. Op mijn 62ste begon ik met lopen. Voorzichtig, zonder er veel in te geloven. Na polio als kind, anorexia als tiener en een niet onbewogen leven met veel pijn en kwalen leek dat een bijna onmogelijke uitdaging. Nu kijk ik na elke run uit naar de volgende. Het maakt mijn dag!

 • Marc

  Hardlopen is razend populair: al meer dan 1 miljoen bezoekers op prorun.nl.

  Is hier een verband? Het aantal gebruikers van een site zegt niets over de de populariteit van een sport.

  Ik loop bijna 20 jaar en zie al jaren geen verdere groei van deze breedte sport, het tegenovergestelde lijkt me eerder waar (maar dat is ook een aanname, echter niet gelinkt aan een site)

 • Joos van Haaren

  Ik loop al meer dan 50 jaar. In het begin omdat ik het leuk vond. Ik was toen een van de weinigen die aan hardlopen deed en bij ons in het dorp op een moment zelfs de enige. Ik werd natuurlijk ook voor gek verklaard en volgens sommigen zat er echt een steek los bij mij. Op een gegeven moment ben ik ook aan wedstrijden gaan doen. Dat deed ik ook verdienstelijk. Ik heb alle afstanden gelopen van 100 meter tot en met de marathon. En zelfs ultra. De Schiphol-Oost van 1982. In 4 uur 20. Vanaf 1973 ging ik te voet naar mijn werk. s’Morgens 8 km en s’middags weer terug naar huis. Regelmatig met een grote omweg naar huis. Dit heb ik 32 jaar gedaan. Iedere zaterdag een duurloop van 30 km. Ook als ik op zondag een cross had. Bij een wegwedstrijd niet. In 1982 ben ik gestopt met het trainen voor wedstrijden maar wel iedere dag blijven lopen. Ik ging me bezig houden met het oprichten van een atletiekclub zodat ik anderen kon laten kennismaken en genieten van onze sport. Ik loop nog iedere dag. Half uurtje 3 kwartier en eenmaal in de week wat langer. Enige jaren terug merkte ik dat het lopen niet ging en na bezoek huisarts en cardioloog bleek ik een vernauwing in een kransslagader te hebben en heb een stent gekregen. Eerst dachten ze dat ik niets aan mijn hart had maar op mijn aandringen zijn ze toch verder gaan kijken. Ik heb een loopdagboek van meer dan 50 jaar waar heel mijn loopgeschiedenis in staat. Ik ken mijn lichaam precies. Een cardioloog zei: hardlopen heeft uw leven verlengt en gered. De ander zei: uw levenswijze maakt dat u hier nog bent. Ik geniet nog steeds van het hardlopen en heb inmiddels al meer dan 225000 km op de teller staan. Ik ben zowel links als rechts geopereerd aan mijn achillespezen. Dit wijt ik aan de schoenen die vroeger niet zo goed waren. Ik houd dus nog steeds van mijn rustige duurloopjes. Af en toe doe ik nog een kort tempootje om mijn spieren anders te belasten en te variëren. Dit bevalt me goed.

 • lee

  I have been running since I was a teenager in 1975 when I was in the Army, since then I have gone running most years , sometimes when I haven’t ran , I have not felt that good , so I keep running and I feel great I can cope with life so much better now I would recommend this to anyone, but always take it easy at first. it’s the best remedy for mental health problems I now go three times a week and cover over 200 miles a month but it’s just getting out there that really matters.
  Best wishes to all

 • RunHanRun.nl

  All of the above. 🙂

  Het valt in jullie Analytics wel op dat heel veel mensen slechts 1 artikel lezen. Komen ze later ook terug voor een volgende artikel, en hoe vaak doen ze dat?

Reacties zijn gesloten.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Columns & meer