Marathon van Romina en Koen eindigt in 3:11 én huwelijksaanzoek

Marathon van Romina en Koen eindigt in 3:11 én huwelijksaanzoek

Wie wil zien wat hardlopen losmaakt in een mens, zou eens een uurtje bij de finish van een marathon moeten gaan staan. Een prachtige waaier van menselijke emoties wordt je daar gepresenteerd. Ongeloof, ontroering, teleurstelling, euforie, opluchting en uitzinnige vreugde. En soms, heel soms, vind je er onvervalste romantiek. Na afloop van de Amsterdam Marathon ging Koen Derks op een knie, frommelde een doosje met een verlovingsring uit zijn FlipBelt en vroeg zijn Romina Boers ten huwelijk. En verrek, ze zei ‘ja’!

Niet zonder risico

Het is natuurlijk niet zonder risico, je aanzoek op deze manier plannen. Er kan immers nogal wat misgaan tijdens die 42,195 kilometer; een garantie dat je de finish haalt, heb je allerminst. Een garantie dat je met z’n tweeën de eindstreep haalt, is er al helemaal niet. Bedenk daarbij dat Koen een week voor de marathon tijdens de 10 km van de Sloterplasloop nog uitstapte omdat er iets misging in zijn kuit. Dat konden de magische handen van Franklin van Doesburg nog op tijd herstellen!

De kersverse verloofden liepen de marathon ook bepaald niet op wandeltempo. Romina’s marathon-pr stond op 3:53 en dat wilde ze aanscherpen naar een tijd tussen 3:10 en 3:15. Koen (marathon PR 2:54) zou hazen. Ze deden samen de lange duurlopen en werkten aan snelheid met hun loopgroep KBoom Running in het Vondelpark. Het zag er goed uit. Koen had geregeld dat hun teamgenoot John bij de finish klaarstond met de camera om het tafereel vast te leggen.

Droommarathon

Het liep – letterlijk – zoals het moest lopen. De blokken van 5 kilometer gingen zo tussen de 4:30 en de 4:35 minuten per kilometer en in de laatste 2,2 kilometer naar de finish werd er zelfs weer even versneld. Hand in hand renden ze het laatste stukje over de atletiekbaan in het Olympisch stadion naar de finish. Missie geslaagd. Familie en vrienden leefden mee vanaf de tribune.

Duizenden lopers kwamen gisteren het stadion uit met een medaille om hun nek, heel veel daarvan liepen een pr, maar er was er vast maar eentje die er ook nog een verlovingsring aan overhield. Uniek. Nu mogen we Romina en Koen hier bij ProRun sowieso al erg graag, maar na dit huwelijksaanzoek op de eindstreep van een marathon kunnen ze helemaal niet meer stuk. We wensen ze nog heel veel mooie kilometers samen en alle geluk van de wereld.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 reacties

De beste looptips en inspirerende artikelen elk weekend in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Columns & meer