De Eerlijke Strijd

Meedoen aan De Eerlijke Strijd is simpel. Je maakt een (gratis) account aan op ProRun en je stuurt je hardlooprondje in.

Je kan elke maand meedoen aan verschillende afstanden:

  • 3 km
  • 5 km
  • 10 km
  • 15 km
  • Halve marathon
  • Marathon

ProRunners met een gratis account kunnen 1 x per maand meedoen aan één afstand naar keuze. ProRun leden kunnen meerdere pogingen voor meerdere afstanden insturen. Je kan elk hardlooprondje insturen: je wekelijkse solo-training rond je huis, een baantraining bij je atletiekvereniging, een bosloop met je loopgroep of een officiële wedstrijd.

Aan het eind van elke maand wordt het klassement bekend gemaakt.

Wedstrijdafstand en de gelopen afstand

Bij het insturen van een hardlooprondje kies je voor een wedstrijdafstand. Je werkelijk gelopen afstand hoeft niet exact de wedstrijdafstand te zijn. Is je hardloopsessie bijvoorbeeld 9,5 km dan deel je mee aan de 10 km. Je tijd wordt automatisch omgerekend naar de wedstrijdafstand. Om het eerlijk te houden mag de gelopen afstand niet té veel afwijken van de wedstrijdafstand.

Om te zorgen voor een écht eerlijke strijd, kunnen we deelnemers vragen om een opname van de hadloopsessie aan te leveren. Dit kan bijvoorbeeld de link van de sessie op Strava of Runkeeper zijn. Het mag ook van Garmin Connect, Polar Flow, Sigma Cloud, Stryd PowerCenter of een willekeurige andere portal waarin we je opgave kunnen controleren.

Eerlijke ranglijsten op basis van Prestatie Index

De ranglijsten op ProRun zijn eerlijk. Niet de snelste tijd voert de ranglijst aan, maar de deelnemer met de hoogste Prestatie Index. De Prestatie Index geeft aan hoe goed je écht bent. Het getal wordt berekend aan de hand van de ingevoerde afstand en tijd en het gewicht en leeftijd van de deelnemer. Ook gelden er andere rekenwaardes voor vrouwen en mannen. De unieke formule is ontwikkeld door hardloper en ingenieur Hans van Dijk en wordt breed ondersteund. Samen met Ron van Megen schreef Hans de boeken “Het geheim van hardlopen” en “Hardlopen met Power!“.

Ben je altijd langzamer dan je hardloopmaatje van 5 jaar jonger? Doe dan mee en ga de eerlijke strijd aan. Misschien eindig je dan eens vóór je hardloopmaatje.

Privacy

ProRun neemt de wettelijke bescherming van persoonsgegevens serieus. Lees hier meer over in onze Privacyverklaring. Voor De Eerlijke Strijd hebben we een aantal gegevens van jou en je hardloopprestatie nodig. Anders kunnen we geen eerlijke score berekenen van jou ten opzichte van de wereldtop en laten zien tot welke prestaties je in staat bent. Als je aan De Eerlijke Strijd deelneemt, gaan wij ervan uit dat je toestemming hebt gegeven om de gegevens hiervoor te gebruiken en in het klassement openbaar te maken.