Verbeter je looptechniek

Verbeter je looptechniek

Verbeter je looptechniek en loop lichter, sneller en verder. Met minder kans op blessures.

Een hardloper herken je al van verre aan zijn of haar loopstijl. De ene loper lang, elegant en zich soepel voortbewegend, de ander gebogen, sjokkend en zwoegend. En natuurlijk een legio aan hardlopers er tussenin.

Vroeg of laat stelt bijna iedere hardloper zichzelf de vraag: “Hoe zit het met mijn looptechniek en hoe kan ik die verbeteren?”. Bijvoorbeeld als je last hebt van terugkerende blessures of lang blijft hangen op hetzelfde niveau.

We spraken met Nils de Rijk, ervaren hardloopcoach en eigenaar van Loopwijzer. In zijn loopgroepen heeft hij geregeld lopers waarbij veel valt te verbeteren aan hun hardlooptechniek. Door corona is fysiek afspreken niet langer mogelijk, maar juist nu beginnen veel mensen met hardlopen. Nils zette een camera neer op de atletiekbaan, nam meer dan 100 minuten aan video op en creëerde zo de online training Verbeter je hardlooptechniek.

Bijna geen enkele loper benut zijn of haar armen optimaal

Het belang van een goede looptechniek

Veel lopers kunnen in meer of mindere mate wel iets verbeteren aan hun looptechniek. Denk hierbij aan de loophouding, pasfrequentie en grondcontact. Maar ook ademhaling speelt een rol bij een goede hardlooptechniek.

Technisch goed lopen zorgt ervoor dat je je sneller en gemakkelijker voortbeweegt. Efficiënt en met minder kans op blessures. Met de juiste looptechniek raak je minder gauw vermoeid en kan je de langere afstanden beter aan. Ieder heeft zijn of haar eigen loopstijl, maar er zijn zeker een aantal basisregels waar elke loper voordeel uit kan halen.

Meest gemaakte fout

We vroegen Nils naar de meest gemaakte fout. Het antwoord is verrassend: armen. “Bij veel lopers werken de armen tegen. Maar bijna geen enkele loper benut zijn of haar armen optimaal! Daar is enorm veel winst te boeken”, zegt Nils. Met een juiste armbeweging creëer je een betere balans en ben je in staat je pasritme vast te houden, ook als je het zwaar krijgt. Nils is van mening dat veel onverklaarbare blessures vaak zijn terug te leiden naar een verkeerd gebruik van de armen.

Online videotraining

Vanuit zijn passie voor het perfectioneren van bewegingen heeft Nils een online training opgezet voor het verbeteren van je looptechniek. Zijn motto: “Stop met droevig sjokken en word een wijze loper”.

Het programma bestaat uit 4 blokken waar je in je eigen tempo doorheen kan gaan. Door middel van meer dan 100 minuten video leer je de basisvoorwaarden van een goede hardlooptechniek en krijg je waardevolle tips om deze te verfijnen.

Verbeter je hardlooptechniek met de online videotraining van Loopwijzer en je loopt lichter, wordt sneller en gaat verder. Met minder kans op blessures.

Na 30 dagen geen verbetering? Dan krijg je zonder discussie je geld terug.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Training