De kracht van inspiratiebronnen

Door
Yvonne Janssen
18 maart 2015
De kracht van inspiratiebronnen

Afgelopen maandag was ‘Retour Hemel’ op televisie. "Retour Hemel is een indringende documentaire over de zoektocht van kankerpatiënt Mark Bos naar genezing, nadat de artsen hem vertellen dat dit niet mogelijk is. Hij krijgt op 46-jarige leeftijd de diagnose prostaatkanker met uitzaaiingen in de botten. Van deze zoektocht maakte Bos een documentaire […].


Zelden zal het leven en de strijd van een kankerpatiënt zo compleet zijn gefilmd, omdat Mark zowel de cameraman is als lijdend voorwerp bij zijn niet aflatende zoektocht om toch nog helemaal te genezen.


We zijn getuige van artsen en alternatieve genezers die hem soms beloftes doen die ze niet kunnen waarmaken, hij krijgt een operatie die hijzelf achteraf bestempeld als zijn grootste vergissing, hij maakt beelden van verschillende alternatieve therapieën die hij volgt en neemt de camera mee bij reizen waarbij hij zich sportief en met extreme kou uitdaagt.


Mark Bos geeft een weinig verhullende kijk in zijn privéleven, waarbij hij zichzelf niet spaart met het laten zien van de emoties die bij de strijd van een ongeneeslijke ziekte horen. Uiteindelijk brengt zijn zoektocht naar genezing hem samen met de ‘Iceman’ Wim Hof naar de 6000m hoge Kilimanjaro, die hij slechts gekleed in korte broek en met schoenen probeert te bedwingen.”[1]  


Een paar weken geleden zag ik de film ‘Unbroken’ in de bioscoop. Unbroken is een Amerikaanse oorlogsfilm uit 2014, geregisseerd door Angelina Jolie. De film is gebaseerd op het boek ‘Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience, and Redemption’ geschreven door Laura Hillenbrand. Het is een waargebeurd verhaal over de Olympische atleet Louis Zamperini tijdens de Tweede Wereldoorlog.

  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Yvonne
Yvonne Janssen
Yvonne   Janssen

Yvonne JanssenVerplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

18
september