Train voor een pr met een ProRun-schema!

Train voor een pr met een ProRun-schema!

Trainen met een schema van onze looptrainer Klaas Boomsma doe je via ProRun. Je vindt een keur aan trainingsschema’s – van opbouwen naar 5 km tot aan een sub3-marathon – op onze site. Op tempo en op vermogen. Je kunt een los schema kopen of lid worden!

We weten het inmiddels zeker; met een schema van ProRun heb je een hele beste kans om een pr te lopen. Hoe we dat weten? Nou, omdat er het afgelopen jaar weer heel wat pr’s sneuvelden. Wie serieus met zo’n schema aan de slag gaat, regelmatig hard z’n best doet en ‘easy’ loopt, wanneer het schema dat zegt, kan iets bereiken wat nog niet eerder door hem of haar bereikt werd. Hoe mooi is dat!

Van je eerste 5 kilometer tot een sub 3-marathon

De afgelopen jaren hebben honderden lopers met mijn schema’s getraind voor allerlei verschillende afstanden en met behoorlijk uiteenlopende doelen. Er waren erbij die naar hun eerste 5 km-loop trainden, naar hun eerste halve en naar hun eerste hele marathon. Een mooi cluppie brak zelfs die magische 3-uurgrens op de 42,195 km. Die snelle tijden zijn natuurlijk mooi, maar zien dat mensen met plezier trainen geeft nog veel meer voldoening. Plezier hebben in het lopen is wat mij betreft het hoogste doel. Als je dat hebt, is het ook makkelijker om een pittige intervaltraining of een lange, lange duurloop te doen – en dus om jezelf als gevolg van het plezier ook nog eens te verbeteren.

Trainingsschema’s op ProRun

Je kunt al mijn schema’s vinden op ProRun. Echt vanaf opbouwen naar 5 km hardlopen tot een marathonschema voor lopers die onder de drie uur willen finishen en van alles daartussen. Mooi dat ik zo via ProRun een veel groter publiek kan bedienen! Erg leuk vind ik ook dat je hier nu hardloopschema’s op vermogen kunt krijgen voor de halve en de hele marathon. Dat zijn schema’s die meebewegen. Dus krik jij in de loop van het schema je Critical Power op, dan veranderen je trainingsintensiteiten mee. Supertof voor de mensen die trainen met een vermogensmeter.

Ik probeer mijn schema’s zo afwisselend mogelijk te maken, iedere week net even anders. Wat ik van mijn lopers terugkrijg over de schema’s is dat het met die afwisseling goed lukt en dat ze het bovendien prettig vinden dat er aardig wat wordt getraind op wedstrijdtempo. Het voelt ongemakkelijk om de loftrompet te steken over mijn eigen werk, maar goed; ik kan inmiddels wel objectief stellen dat deze schema’s de afgelopen jaren voor hele mooie resultaten en tevreden lopers hebben gezorgd.

Lid worden van ProRun

Je kunt de schema’s los aanschaffen of je kunt lid worden van ProRun. Kies je voor een lidmaatschap, dan heb je direct toegang tot alle hardloopschema’s. We gaan de schema’s ook met enige regelmaat updaten en er zullen in de loop der tijd ook schema’s worden toegevoegd. Hardlopen ontwikkelt zich, wij ook en daarmee ook de schema’s.

Behoefte aan meer ondersteuning?

De schema’s op ProRun zijn kant en klaar; je schaft een schema aan en gaat daar mee aan de slag. Wil je met een schema van mij trainen, maar heb je behoefte aan een meer persoonlijke aanpak, zoals iedere paar weken een nieuw schema op maat en coachgesprekken? Dan kan dat uiteraard ook. Kijk even op kboom.nl en zie wat de mogelijkheden zijn.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • Nienke

    Hoi Klaas, ik ben lekker begonnen met het Strydprogramma voor de marathon. Maar… hoe om te gaan met mijn CP-waardes, die soms al bijna verouderd zijn? De eerste Time-trial zit pas in week 8… Toch een keertje op een rustdag zelf 12 minuten knallen? Anders moet ik in week 2 van het schema al veel lichter gaan trainen (ben ziek geweest voor het begin van het schema en was niet in vorm bij de Bruggenloop). Help help!

De beste looptips en inspirerende artikelen elk vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Columns & meer