Trainingsschema’s van Klaas Boomsma op ProRun

Trainingsschema’s van Klaas Boomsma op ProRun

Trainen met een schema van onze looptrainer Klaas Boomsma kan nu ook via ProRun. Je vindt nu een keur aan trainingsschema’s – van opbouwen naar 5 km tot aan een sub3-marathon – op onze site. Je kunt een los schema kopen of lid worden!

Henk, Nicoline en Koen beleefden een prachtige dag in Valencia. Alle drie liepen ze de daar de marathon. Ze hebben er de afgelopen maanden hard voor gewerkt en dat betaalde zich in Spanje uit. Ik volgde hen vanuit Nederland met speciale belangstelling, want ze trainden in aanloop naar Valencia met een schema van mijn hand. Dat ze pr’s liepen is dan wel heel lekker. Allereerst voor henzelf, maar ook als trainer word ik daar erg blij van!

Van je eerste 5 kilometer tot een sub 3-marathon

De afgelopen jaren hebben honderden lopers met mijn schema’s getraind voor allerlei verschillende afstanden en met behoorlijk uiteenlopende doelen. Er waren erbij die naar hun eerste 5 km-loop trainden, naar hun eerste halve en naar hun eerste hele marathon. Een mooi cluppie brak zelfs die magische 3-uurgrens op de 42,195 km. Die snelle tijden zijn natuurlijk mooi, maar zien dat mensen met plezier trainen geeft nog veel meer voldoening. Plezier hebben in het lopen is wat mij betreft het hoogste doel. Als je dat hebt, is het ook makkelijker om een pittige intervaltraining of een lange, lange duurloop te doen – en dus om jezelf als gevolg van het plezier ook nog eens te verbeteren.

Trainingsschema’s op ProRun

Je kunt vanaf nu al mijn schema’s vinden op ProRun. Echt vanaf opbouwen naar 5 km hardlopen tot een marathonschema voor lopers die onder de drie uur willen finishen en van alles daartussen. Mooi dat ik zo via ProRun een veel groter publiek kan bedienen! Erg leuk vind ik ook dat je hier nu hardloopschema’s op vermogen kunt krijgen voor de halve en de hele marathon. Dat zijn schema’s die meebewegen. Dus krik jij in de loop van het schema je Critical Power op, dan veranderen je trainingsintensiteiten mee. Supertof voor de mensen die trainen met een vermogensmeter.

Ik probeer mijn schema’s zo afwisselend mogelijk te maken, iedere week net even anders. Wat ik van mijn lopers terugkrijg over de schema’s is dat het met die afwisseling goed lukt en dat ze het bovendien prettig vinden dat er aardig wat wordt getraind op wedstrijdtempo. Het voelt ongemakkelijk om de loftrompet te steken over mijn eigen werk, maar goed; ik kan inmiddels wel objectief stellen dat deze schema’s de afgelopen jaren voor hele mooie resultaten en tevreden lopers hebben gezorgd.

Lid worden van ProRun

Je kunt de schema’s los aanschaffen of je kunt lid worden van ProRun. Kies je voor een lidmaatschap, dan heb je direct toegang tot alle hardloopschema’s. We gaan de schema’s ook met enige regelmaat updaten en er zullen in de loop der tijd ook schema’s worden toegevoegd. Hardlopen ontwikkelt zich, wij ook en daarmee ook de schema’s.

Behoefte aan meer ondersteuning?

De schema’s op ProRun zijn kant en klaar; je schaft een schema aan en gaat daar mee aan de slag. Wil je met een schema van mij trainen, maar heb je behoefte aan een meer persoonlijke aanpak, zoals iedere paar weken een nieuw schema op maat en coachgesprekken? Dan kan dat uiteraard ook. Stuur mij een mail (klaas@vondelgym.nl) en ik vertel je wat de mogelijkheden zijn.

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 reactie

  • Nienke

    Hoi Klaas, ik ben lekker begonnen met het Strydprogramma voor de marathon. Maar… hoe om te gaan met mijn CP-waardes, die soms al bijna verouderd zijn? De eerste Time-trial zit pas in week 8… Toch een keertje op een rustdag zelf 12 minuten knallen? Anders moet ik in week 2 van het schema al veel lichter gaan trainen (ben ziek geweest voor het begin van het schema en was niet in vorm bij de Bruggenloop). Help help!

De beste looptips en inspirerende artikelen elk weekend in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Columns & meer