Beginnen met hardlopen: wordt een blijvende hardloper

Beginnen met hardlopen: wordt een blijvende hardloper

Ben je net begonnen met hardlopen? Of heb je plannen om te beginnen? Zorg dat je niet in de groep afhakers terecht komt.

Elke dag start er wel iemand met hardlopen. Ieder om zijn of haar eigenen redenen. Om fit(ter) te worden, dat buikje kwijt te raken, om even weg van huis te zijn, omdat de buurvrouw (of man) óók hardloopt en een enkeling begint met hardlopen omdat het simpelweg leuk is.

Je koopt een paar mooie schoenen, een outfit en waarschijnlijk ook een sporthorloge

Hardlopen lijkt eenvoudig en dat is het ook. Toch stoppen veel beginnende lopers na een tijdje. Vaak door vervelende pijntjes, een serieuze blessure of het maar niet vooruit komen. De motivatie ebt weg en de hardloopschoenen verdwijnen in de kast.

De oorzaak is in veel gevallen terug te leiden naar een verkeerde looptechniek. Eerder brachten we al de online videotraining “Verbeter je hardlooptechniek” van Loopwijzer onder het licht. Dit is een prima programma om je bewust te worden van een juiste looptechniek en om waardevolle tips in de praktijk te brengen. Wel is deze training vooral geschikt voor de meer ervaren hardloper.

Voor hardlopers die nog niet zo lang bezig zijn, of alleen het plan hebben te gáán hardlopen heeft Loopwijzer de succesvolle videotraining “Start met hardlopen” opgezet.

Lekker lopen

In 10 weken tijd bouw je op naar 5 km hardlopen aan één stuk. Je start direct met de juiste houding en basistechniek. Met de focus op “lekker lopen” is de kans groot dat je niet in de groep afhakers terecht komt. Door een juiste looptechniek heb je minder kans op blessures, ga je sneller vooruit en blijf je gemotiveerd om te blijven hardlopen.

Start jij vandaag (of morgen) met hardlopen?

Loopwijzer helpt je slim op weg

 

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Training