Training

Sterk worden in je vakantie? Dat kan in 7 minuten!

Door
Rob Pauel
4 juli 2019
Sterk worden in je vakantie? Dat kan in 7 minuten!
Het is bijna of je hebt al vakantie en dus heb je de komende tijd misschien wat minder tijd en/of zin om te trainen. Dat is jammer, want dan verlies je vaak al snel conditie en kracht. Gelukkig kun je onderstaande twaalf oefeningen uitvoeren. Wanneer je dat zeven minuten per dag doet, werk je in zeer korte tijd aan de verbetering van zowel basisconditie als kracht. Ideaal! 


Het is belangrijk dat je alle oefeningen in 20 - 30 seconden achter elkaar uitvoert en vervolgens direct overgaat naar de volgende oefening. Tussen iedere oefening neem je 10 seconden rust. Als je op een schaal van 1-10 zou moeten aangeven hoe zwaar je de oefening zou moeten uitvoeren, dan is dat op het cijfer 8. Ondanks dat je dus vrij snel klaar bent, na 7- 8 minuten zit je work-out er tenslotte alweer op, moet je dus toch flink aan de bak.

Het is belangrijk om de oefeningen in de juiste volgorde uit te voeren. Dit in verband met volgordelijke belasting van de spieren. Na 7 - 8 minuten hard werken merk je goed dat je stevig bezig bent geweest!

Het is een zeer intensieve vorm van trainen waarbij je jezelf zeker in het begin niet over de kop moet jagen. Na een paar dagen kun je er vol tegenaan.

Veel succes!
  • Deel dit artikel
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google+
  • Mail dit artikel:
  • Mail
Auteur
Rob
Rob Pauel
Rob  Pauel

Rob Pauel

Uitgever- hoofdredactie

Is in 2005 gestart met ProRun en nu nog steeds de drijvende kracht achter ProRun. Hij heeft een gevarieerde loopbaan als atletiektrainer, bondscoach, docent trainersopleidingen, docent ALO, organisator en marketeer van diverse (inter)nationale loopevenementen achter de rug. In eerste instantie is Rob opgeleid aan het Cios en vervolgens aan de ALO als Leraar lichamelijke opvoeding. In een later stadium behaalde hij het diploma Sportmanagement en direct daarna volgende hij de opleiding Sportmarketing. Rob werkt hij nu fulltime voor ProRun. 
Verplicht Verplicht
Verplicht
  • Nog geen reacties aanwezig.

Loopkalender

18
september