Sterk worden in je vakantie? Dat kan in 7 minuten!

Sterk worden in je vakantie? Dat kan in 7 minuten!

Ga je op vakantie en heb je weinig tijd om te trainen? Deze oefeningen houden je in 7 minuten sterk!

Het is bijna of je hebt al vakantie en dus heb je de komende tijd misschien wat minder tijd en/of zin om te trainen. Dat is jammer, want dan verlies je vaak al snel conditie en kracht. Gelukkig kun je onderstaande twaalf oefeningen uitvoeren. Wanneer je dat zeven minuten per dag doet, werk je in zeer korte tijd aan de verbetering van zowel basisconditie als kracht. Ideaal! 

Het is belangrijk dat je alle oefeningen in 20 – 30 seconden achter elkaar uitvoert en vervolgens direct overgaat naar de volgende oefening. Tussen iedere oefening neem je 10 seconden rust. Als je op een schaal van 1-10 zou moeten aangeven hoe zwaar je de oefening zou moeten uitvoeren, dan is dat op het cijfer 8. Ondanks dat je dus vrij snel klaar bent, na 7- 8 minuten zit je work-out er tenslotte alweer op, moet je dus toch flink aan de bak.

Het is belangrijk om de oefeningen in de juiste volgorde uit te voeren. Dit in verband met volgordelijke belasting van de spieren. Na 7 – 8 minuten hard werken merk je goed dat je stevig bezig bent geweest!

Het is een zeer intensieve vorm van trainen waarbij je jezelf zeker in het begin niet over de kop moet jagen. Na een paar dagen kun je er vol tegenaan.

Veel succes!

De beste looptips en inspirerende artikelen elk weekend in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Training