10 redenen om mee te doen aan de Praag Marathon 2019

Als je op zoek bent naar een leuke buitenlandse marathon moet je Praag zeker op je lijstje zetten. En wel om deze redenen:

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
10 redenen om mee te doen aan de Praag Marathon 2019
Je hebt zeker wel een keer iets gehoord of gelezen over Praag en de Volkswagen Praag Marathon. Heb je er ooit aan gedacht om mee te doen aan deze, over de hele wereld bekende marathon? We geven je 10 sterke redenen waarom je de Volkswagen Praag Marathon 2019 niet mag missen.

1) Geweldige stad
Iedereen die in Praag is geweest kan bevestigen dat het een mooie historische stad is. Zijn boeiende geschiedenis kent een bloeitijd tijdens Karel de vierde die bijdroeg aan een dramatische verandering in hoe de stad eruit ziet en zijn belangrijkste landmarks, die je nog steeds in het Praag van nu kunt bewonderen. De meeste locaties passeer je als je meedoet aan de marathon – de Karelsbrug, het oude stadsplein en de astronomische klok, en nog veel meer.

2) 25e editie
Zoals zo veel dingen in Tsjechië, is het verhaal van het ontstaan van de internationale Praag marathon legendarisch. Op een mistige winternacht in 1994, Carlo Capalbo en Gelindo Bordin, de Italiaanse Olympisch kampioen, kwamen met het idee om een marathon op te zetten die vergelijkbaar is met de traditie in New York of Londen, terwijl ze van een biertje genoten in een kroeg op de heuvels van Praag. Na het tekenen van het parcours op een servet, belden zij met de Tsjechische Olympisch kampioen Emil Zátopek die het helemaal zag zitten om het idee te steunen. In 2019 is het voor de 25e keer dat de Volkswagen Praag Marathon plaatsvindt. Hier kun je meer lezen over de geschiedenis van de wedstrijd.

 
3) Groots maar niet té groot
Houd je er van om met grote wedstrijden mee te doen maar je voelt je niet graag ingeklemd in het startvak en in de eerste kilometers van de marathonafstand? Praag past dan waarschijnlijk goed bij jou. De limiet voor de wedstrijd is gezet op 10.600 hardlopers en dat is precies de goede hoeveelheid om voor een heerlijke sfeer te zorgen. Het wordt een onvergetelijke wedstrijd die je goed op je eigen tempo kunt lopen.

4) Cadeau voor alle deelnemers
In 2019, hoewel organisator RunCzech de 25e verjaardag viert, krijgen de lopers een cadeau. Je moet het waarschijnlijk lopen om uit te vinden wat het cadeautje is, maar het zal je zeker aan deze speciale editie herinneren, voor heel wat jaren.

5) Bijna geen hoogteverschil
Als je net zoals de meeste hardlopers bent, houd je niet van een heuvelachtig parcours want dat kost teveel kracht en dan haal je geen persoonlijk record. Gelukkig voor jou, het parcours van de Volkswagen Praag Marathon loopt langs de rivier de Vltava en dus is het hoogteverschil bijna nihil (vlak). Je kunt hier op de kaart het parcours zien.

6) Marathon die ieder jaar innoveert
RunCzech vindt het belangrijk dat innovatie plaatsvindt en komt ieder seizoen wel met iets nieuws. In 2018 werd er een volledig nieuwe wedstrijd opgezet – Liberec Nature Run die veel positieve reviews onder lopers losmaakte. Voor volgend jaar is al het innovatieve denkwerk gericht op de viering van het Volkswagen Marathon Weekend dus dat mag je zeker niet missen. Het zal groots zijn.

7) IAAF Goldlabel en perfecte organisatie
De kwaliteit van de organisatie is al benoemd, het is dan ook geen verrassing dat de Volkswagen Praag Marathon een van de IAAF Gold Label Road Races is. Het doel van het organiserend team is om iedere loper het gevoel te geven dat hij / zij een topatleet is. RunCzech maakt geen verschil tussen de elite en de recreatieve hardloper en wil dat iedereen een geweldige tijd beleeft tijdens de wedstrijd.

8) Unieke en onvergetelijke ervaring
Iedere marathon is een unieke en onvergetelijke ervaring. Het is een uitdaging voor je. Het zal je laten pijn lijden als je denkt er makkelijk van af te komen in een te korte voorbereiding. Het is lastig, het is heel zwaar en dat is net de schoonheid van het marathonparcours. Zoals Emil Zátopek, de beroemde Tsjechische langeafstandsloper en superster ooit zie: “Als je wilt hardlopen, loop een mijl. Als je een ander leven wilt ervaren, loop een marathon.”

9) Pak de moeilijke route
Tegenwoordig zijn mensen lui. De technologie maakt het ons mogelijk om alles makkelijk te doen. We hoeven niet meer onze huizen uit, omdat we alles geleverd kunnen krijgen. Hoewel de technologische ontwikkelingen grote potentie bieden voor de mensheid, geloven wij dat als je iets bijzonders wilt ervaren dan moet je daar hard voor werken. Er is geen makkelijke route. Daarom wordt iedere marathonloper toegejuicht door duizenden mensen. Extra leuk, in Praag kun je als hardloper uitkijken naar die speciale beloning na de finish – traditioneel Tsjechisch bier.

10) ALLE HARDLOPERS ZIJN MOOI
RunCzech verwelkomt iedereen in de wereld van hardlopen, plezier en vriendschap. Dat is wat de overwinning is, in onze geest. Niet letterlijk winnen. Maar doen. En genieten. Hardlopen is een feestje. Dat is de boodschap. En iedereen die wil meedoen aan deze perfecte, mooie sport – jong, oud, dik, dun, snel of langzaam – is welkom. Wordt van gehouden. Is mooi.??Dus, hoe zit het met jou? Ben je al overtuigd? Schrijf je vandaag nog in op www.runczech.com

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
STRYD V3: De ultieme footpod (vermogensmeter)

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Stryd V3: de ultieme footpod - Hardlopen op vermogen

Meer uit Born Runners