4 cijfers die belangrijker zijn dan jouw gewicht

4 cijfers die belangrijker zijn dan jouw gewicht

Veel mensen beginnen met hardlopen in de hoop dat ze wat kilo’s verliezen. Maar wij hebben een aantal cijfers die veel belangrijker zijn dan je gewicht.

Veel mensen beginnen met hardlopen in de hoop dat ze wat kilo’s kwijtraken, maar we willen ook gewoon gezonder worden, onszelf uitdagen of even ons hoofd leegmaken. En terwijl deze redenen ons helpen, kijken we ook constant naar bepaalde cijfers.  Of het nu gaat om een nieuwe pr, een sneller tempo of je doel gewicht behalen, het is makkelijk om je door deze cijfers te laten beïnvloeden. Maar als je merkt dat je constant op je horloge kijkt en alleen maar bezig bent met de resultaten analyseren (of nog erger jezelf verwijdt omdat je nog niet op je doelgewicht zit) dan is het tijd om even goed te evalueren wat echt belangrijk is.
We hebben een aantal andere voorbeelden van cijfers die belangrijker zijn dan jouw gewicht.
Het aantal dagen dat je per week hardloopt
In ons drukke leven kan het lastig zijn om regelmatig te blijven hardlopen. Dus je mag best trots zijn op jezelf dat je je trainingen in jou al drukke schema kan proppen. Hetzelfde geldt voor het aantal wedstrijden waar je aan mee hebt gedaan. Het vereist enorm veel inzet om voor een bepaald doel te trainen. Hoeveel moeite jij stopt in de kilometers die je maakt is toch een stuk belangrijker dan hoe snel je die kilometers loopt!
Het aantal gezonde keuzes die je hebt gemaakt
Het maakt niet uit hoe toegewijd je bent om een gezonde levensstijl te handhaven, iedereen komt zo nu en dan in de verleiding. Een keer pizza bestellen en Netflix kijken is echt niet erg. Je bent een mens. Elke keer dat je een gezonde beslissing maakt, word je een betere loper en dat verdient erkenning. Dat is namelijk honderd keer moeilijker dan toe geven aan die verleidingen. Het nummer op de weegschaal doet er niet toe, maar het aantal keren dat je goed voor je lichaam zorgt wel.
Hoe vaak je je PR verbetert
Of je al honderd wedstrijden hebt gelopen en een hoop PR’s hebt of nooit een wedstrijd hebt gelopen, maar je tempo wel vooruit is gegaan, zijn deze kleine overwinningen waar het om draait. Het kost je bloed, zweet en tranen en daar mag je jezelf wel een schouderklopje voor geven. Daarnaast zal er altijd iemand sneller zijn dan jij, maar hardlopen draait om je eigen grenzen verleggen. Dus elke keer als jij een goede tijd loopt, mag je trots zijn op jezelf!
Het aantal keren dat je ernaar uitkijkt om te gaan lopen
Boven alles is het belangrijkste dat je geniet. Dat je zin hebt om te gaan lopen. We hebben allemaal weleens ons dag niet of we zien dat het weer niet meer zit. Het belangrijkste is dat je geniet van het lopen en dat er een glimlach op je gezicht verschijnt als je je hardloopschoenen kan aantrekken.

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Columns & meer