Wat zijn de voordelen van een vakantierun?

Wat zijn de voordelen van een vakantierun?

Waarom je je hardloopschoenen mee moet nemen op vakantie.

Een verandering van omgeving, een onderbreking van het werk en de huishoudelijke taken kan precies de juiste remedie zijn als je het even niet meer ziet zitten. En het combineren van een heerlijke ontspannende vakantie samen met je hardloopschoenen kan daarbij enorm helpen. Er zijn zoveel voordelen om je hardloopschoenen mee te nemen op vakantie.

Als hardloper heb je je vaste routines. Je weet dat je bij kilometer 5 bij dat parkje zal zijn en bij de supermarkt bent bij kilometer 9. Je weet wat je te wachten staat. Maar het ervaren van een nieuwe omgeving is op een bepaalde manier een verfrissing voor onze hardloopomgeving. Genieten van de frisse lucht, de toegevoegde rust en ontspanning, maar het prikkelt je ook om meer in het moment hard te lopen.

Ontspannen lopen

Als je vakantie hebt, kan je eindelijk wat langer in je bed liggen en genieten van een ontspannen loop. Wat wil je nog meer? Nou, het voordeel van een vakantierun is dat je ontspannen aan je training begint en niet racet tegen de klok. Je vertraagt je tempo en dat kan uiteindelijk helpen met je hardlooptempo.

De tijd nemen om goed voor te bereiden, te genieten en goed te kunnen herstellen is echt de meest waardevolle aanwinst voor je loopprestaties. Onderschat het niet. Door voldoende rust te nemen, te stretchen en een gezonde heerlijke maaltijd en drankje te nuttigen, ga je uiteindelijk beter presteren. En dus meer genieten.

Genieten van de omgeving

Ben je al op vakantie of tel je dagen af tot je langs het strand en de zee loopt? Vergeet dan niet je hardloopschoenen in je koffer mee te nemen. Het strand is namelijk een perfecte hardlooplocatie om jezelf uit te dagen. De ongelijke zanderige oppervlakte en de schilderachtige uitzicht zal je helemaal doen opladen. Wie wil nou niet hardlopen op vakantie?

Daarnaast is het een perfecte manier om een nieuwe plek te ontdekken. Je leert alle lokale gebieden kennen. Zorg wel dat je goed voorbereidt bent en gps op je telefoon of hardloophorloge hebt. Geen zin in al die apparatuur? Neem dan in ieder geval het adres mee waar je verblijft. Dit kan je laten zien aan een voorbijganger als je de taal niet spreekt en die zal je dan – hopelijk met goede gebarentaal – de weg kunnen wijzen.

Weg met de vakantiekilo’s

Een ander voordeel van het lopen terwijl je op vakantie bent, is dat het hebben van die dagelijks of regelmatig run uiteindelijk zal helpen om niet te veel vakantiekilo’s aan te komen. Je hoeft je dus niet schuldig te voelen als je een extra glas wijn neemt of die overheerlijke caloriebom van een toetje.

En het allerbelangrijkst natuurlijk, je vertrouwde hardloopschoenen voelen zich ook niet verwaarloosd!

De beste looptips en inspirerende artikelen elk vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Ha loper, graag even je aandacht. Op ProRun doen we dagelijks ons best om je te informeren, motiveren en inspireren. We bieden je handige tools, zoals de hardloopkalender, runlog en calculator.

Dit vraagt tijd en geld. Trakteer ons op een kop koffie en € 2,50. Iets meer mag natuurlijk ook.

Dan schrijven en bouwen (en lopen) wij verder.

Alvast bedankt!

Meer uit Training