Spreek jij de loperstaal al?

Herken jij een van deze lopers uitspraken?

Lopers spreken een andere taal dan de niet-lopers. Wanneer een hardlopen iets zegt, snappen andere hardlopers dit meteen, maar de niet-lopers? Die begrijpen het niet. Er zit namelijk een verborgen betekenis achter wat er wordt gezegd. Lopers zijn stuk voor stuk anders, begrijpen we elkaar als geen ander, want we spreken allemaal de loperstaal. Herken jij een van deze uitspraken? 

“Ik ga even snel een rondje lopen”
Je kan uren eropuit gaan, maar kan soms schuldig voelen omdat je daardoor iemand laat wachten met avondeten. Misschien heeft je partner/gezin het niet door als je eventjes een blokje omgaat. Je bent toch zo terug! 

“Ik ga langzaam lopen vandaag”
Alle niet-hardloper denken bij hardlopen dat je maar twee tempo’s hebt. Rennen en niet rennen, maar soms heb je zin om niet op je hoogste tempo te lopen. Of train je op verschillende niveau’s om optimaal te presteren. Maar een niet-hardloper snapt er niks van als je zegt dat je langzaam gaat lopen. Hoezo langzaam lopen? Betekent dat wandelen?

“De dokter zei dat ik kon beginnen met hardlopen zodra ik dat wilde”
De dokter heeft een week rust geadviseerd, maar als loper wil je je conditie niet verliezen.

“Hoe laat is het eten klaar?”
Zou ik nog een rondje kunnen lopen voor het eten of twee uur naar het eten? Dan kom ik maar langs in mijn hardloopkleding, want ik moet en zal hardlopen. Maakt toch niet uit als ik een beetje naar zweet ruik toch? 

Ik heb een beetje honger
.
Een grote hoeveelheden aan spaghetti staat op het punt om geconsumeerd te worden. En wel nu!

Doe gezellig mee! Het is maar 5 km. 
Als hardloper hoop je dat je maatje de hardloopverslaving zal krijgen nadat hij of zij eindelijk begrijpt waar jij het al jaren over praat. Een minuut loop je maar 5 km en het volgende moment schrijf je je samen in voor een hele marathon! Dat is toch ontzettend gezellig! Kom nou gewoon mee! Dan begrijp je waarom het zo leuk is.

Het is ongeveer een half uur rennen vanaf hier.  

Als hardloper zie je afstanden als trainingen. Je ziet een weg en je weet meteen hoelang je daarover zou doen of hoeveel km het is.  Een niet-hardloper heeft daar geen flauw benul van. Is dit 100 m? Is dat rondje 7 km? Hoe weet je dat? Je kunt op ons vertrouwen want wij weten dit. 

Heeft jou omgeving ook het idee dat jij chinees praat? Misschien moet je ze adviseren om dit artikel te lezen. Dan begrijpen ze misschien de hardloperstaal. En heb jij een andere uitspraak die niet-hardlopers ook niet begrijpen? Laat het ons weten.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Born Runners