Hoe ontstond de RunCzech 2019 medaille?

Het verhaal van de medaille voor de Volkswagen Praag Marathon 2019

Waarschijnlijk heb je het al gehoord, de Volkswagen Praag Marathon 2019 is bijzonder. Op 5 mei 2019 vindt de 25e editie plaats van deze wedstrijd, 25 jaar nadat het voor de eerste keer werd gehouden in 1995. RunCzech grijpt deze kans om de wedstrijd te verbinden met de culturele historie van Tsjechië. Het is een grote kans voor lopers die graag internationaal wedstrijden willen lopen, leren van de Tsjechische geschiedenis als ze verblijven in de Tsjechische republiek om deel te nemen aan de marathon. Naast Emil Zátopek, de Tsjechische Locomotief en winnaar van de 5.000 meter, 10.000 meter en de marathon tijdens één editie van de Olympische Spelen (1952, in Helsinki), wiens naam direct verbonden is met de Praag Marathon, is de editie van dit jaar verbonden aan nog een Tsjechische legende. Verrassend, het is geen hardloper, maar een beroemde Tsjechische componist: Bed?ich Smetana. Zijn meesterwerk is de symfonie de Moldau (in het Tsjechisch ‘Vltava’). Het staat symbool voor de stroom van de rivier de Vltava die opwelt uit twee kleine bronnen. Deze komen samen en worden de machtige rivier en die stroomt door Tsjechië naar Praag. De Moldau is Smetana’s liefde voor zijn land verpakt in muziek. Het stuk is het tweede deel uit zijn symfonie Má vlast (Mijn Land), dat in zijn geheel in première ging in Praag op 5 november 1882.
 
  
RunCzech medailles van 2018      Eerdere medailles van de Praag Marathon

Het werd traditie dat alle wedstrijden die worden georganiseerd door RunCzech (ook die in Italië) beginnen met de Vlatva symfonie, wanneer duizenden als een machtige rivier door de start stromen.Dit jaar, als ook het 150e geboortejaar van Bed?ich Smetana wordt herdacht, worden alle lopers herinnerd aan dit meesterwerk door de medailles van RunCzech in 2019. Het visueel grootste deel van de medaille wordt gewijd van de muzieknoten van de Donau. Als je benieuwd bent hoe de medaille van de 25e Volkswagen Praag Marathon er uit zal zien, kun je een tipje van de sluier oplichten van het 3D model.

RunCzech medaille 2019         

Naast de unieke medaille, krijgt iedere loper een special cadeau – een adidas hardloopjack, speciaal gemaakt als herinnering aan de 25e editie. Iedere keer als je gaat lopen tijdens een koude dag, word je herinnerd aan alle emoties die door je hoofd gingen toen je de Volkswagen Praag Marathon 2019 finishte en toen één van de vrijwilligers de speciale medaille om je nek hing.

Speciaal marathon hardloopjack 2019
Dit jack wordt alleen aan de deelnemers gegeven en er is geen mogelijkheid om het jack te kopen. Wees er zeker van dat jij dit jack krijgt, samen met het startnummer voor de Volkswagen Prague Marathon 2019

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Born Runners