Nederlandse marathons stijgen in prijs

Het wordt ieder jaar een beetje duurder om aan een marathon in Nederland mee te doen. Kortingscode.nl zocht dat uit.

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Nederlandse marathons stijgen in prijs
Het seizoen van de najaarsmarathons staat in Nederland op punt van beginnen. Dit weekend zijn er bijvoorbeeld marathons in Eindhoven en Zeeland en volgend weekend volgt één van de grootste van het land: Amsterdam. Voor duizenden lopers enorm spannend – want dat is het natuurlijk ook gewoon – maar toch is er ook een ontwikkeling gaande die niet voor alle lopers even leuk is: de marathons in Nederland worden gemiddeld genomen steeds duurder.  

Dat blijkt uit onderzoek van besparingsplatform Kortingscode.nl. Dat platform deed namelijk onderzoek naar de prijsverschillen ten opzichte van vorig jaar van de dertien grootste marathons in Nederland. En al snel bleek dat waar loopevenementen in het algemeen, en marathons in het bijzonder, steeds meer groeien, de prijzen voor die evenementen ook blijven stijgen. Gemiddeld genomen zijn marathons het afgelopen jaar drie euro duurder geworden. Nou ja, eerlijk is eerlijk, dat valt dan nog best mee.

De marathon van Spijkenisse springt er wellicht het meeste uit, want daar is de prijs met 8 euro het meest gestegen. De gemiddelde prijs voor een marathon in Nederland bedraagt op dit moment overigens 44.12 euro, maar vooral Rotterdam en Amsterdam steken daar met respectievelijk 72,50 euro en 81,50 euro ver boven uit. Eindhoven, dit weekend het decor voor de marathon, ligt met 57,50 euro ook ver boven dat gemiddelde. 

Natuurlijk kun je er als loper nog wel enigszins voor zorgen dat de kosten tijdens het inschrijven beperkt blijven. Zo snel mogelijk inschrijven is sowieso een goed advies, omdat je dan profiteert van vaak interessante kortingen. Neem bijvoorbeeld Rotterdam, waar je dat tot 21.50 euro kan schelen. Ook extra’s, denk bijvoorbeeld aan een massage, worden dankzij deze zogenaamde vroegboektariefen voordeliger aangeboden.

Vind je het dan nog steeds zonde geld? Dan kun je ervoor kiezen om je te laten sponsoren. Of je behaalt een podiumplek (maar dan moet je wel heel hard lopen), want bij vrijwel iedere marathon is daar een flinke geldprijs aan verbonden.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Kortingscode.nl. Alle onderzoeksresultaten kun je hier terugvinden.
Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
STRYD V3: De ultieme footpod (vermogensmeter)

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Stryd V3: de ultieme footpod - Hardlopen op vermogen

Meer uit Born Runners