Vijf wereldsteden om heerlijk hard te lopen

In welke steden kun je eigenlijk perfect hardlopen?

Hardlopen doe je vaak in en rondom je eigen woonplaats. Dat is logisch, aangezien je daar de meeste tijd doorbrengt. Maar dit is ook de periode dat je misschien alweer aan het kijken bent voor een lekkere vakantie. Daar kun je natuurlijk ook gewoon hardlopen. In onderstaande steden misschien nog wel beter dan op andere plekken!

Barcelona
Dicht in de buurt – op slechts twee uurtjes vliegen – vind je Barcelona. Hoogstwaarschijnlijk de meest toeristische plek in Spanje. De boulevard van deze bruisende stad leent zich in ieder geval uitstekend om een stuk te lopen. Het is er vlak, er staat bijna altijd een verkoelend briesje en je komt honderden andere lopers tegen. Zeker op de zondagochtend is het een gezellige drukte en word je voorbijgeschoten door andere sportievelingen. Of jij haalt hen in, natuurlijk!

Boston
Dan een stad wat verder van huis: Boston. Het is geen wonder dat de marathon van Boston één van de populairste races ter wereld is, want hardlopen in deze stad is gewoon geweldig. Niet alleen omdat de sportmentaliteit in de stad hoog is, maar misschien nog wel meer omdat de omgeving zich er zo voor leent. Ondanks de drukte van de stad, is er op veel plekken groen en natuur. De mooiste routes vind je langs de Charles River en in het stadspark Boston Common. En net als in Barcelona geldt: je komt hier altijd wel weer andere hardlopers tegen.

Londen
Terug naar Europa: Londen. De Engelse hoofdstad leent zich misschien wat minder goed dan Boston en Barcelona voor het hardlopen, maar nog steeds is het hier genieten geblazen. Vooral langs de Theems is het prachtig lopen en zeker in de ochtend, wanneer het nog niet zo druk is op straat, kun je hier geweldig uit de voeten. Terwijl het centrum hoogstwaarschijnlijk een beetje te druk is, kun je rustig uitwijken naar Hyde Park. Wanneer je tussen de bomen rent, zie je vanzelf wel een eekhoorn rondlopen. Leuk toch? En ook hier ben je zeker niet de enige hardloper!

New York
Voor misschien wel de meest populaire hardloopplek, moet je toch weer de oceaan over. Natuurlijk hebben we het dan over New York City. Met name Central Park spreekt tot vrijwel ieders verbeelding. Als je rondom het hele park loopt, is dat een rondje van ongeveer tien kilometer, maar je kunt de route via tientallen paden binnendoor verkorten. En dat kan nog best pittig zijn, want het park is op sommige plekken flink heuvelachtig. Ideaal wanneer je op zoek bent naar wat afwisseling in je trainingen. Ondertussen kun je je vergapen aan de hoge wolkenkrabbers die aan de rand van het park staan en ver boven alle bomen uittorenen. Het park bevindt zich dan ook in hartje centrum!

Berlijn
Natuurlijk mag Berlijn ook niet aan dit lijstje ontbreken. Het is tenslotte de stad van de snelste marathon ter wereld. In ieder geval wel als we de recente ‘marathon’ in Monza niet meetellen. Berlijn is een stad waar iedereen lijkt hard te lopen. Het beste kun je hier de fietspaden aanhouden, zodat je geen last hebt van auto’s of ander verkeer.

In ons magazine van oktober 2017 lees je veel veel over hardlopen in het buitenland!

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Born Runners