Zes mooie marathons die je niet wilt missen

Welke marathons zijn nou absolute aanraders? Hieronder vind je een overzicht met zes marathons die je gelopen wilt hebben en de kosten die daarbij komen kijken.

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Zes mooie marathons die je niet wilt missen
Een marathon lopen kent meerdere voordelen. Het is uitdagend, het geeft je zelfvertrouwen en het is een mooie manier om de omgeving te verkennen. Maar welke marathons zijn nou absolute aanraders? Hieronder vind je een overzicht met zes marathons die je gelopen wilt hebben en de kosten die daarbij komen kijken. 

Berenloop, Terschelling 
Ver reizen voor een mooie marathon is niet nodig. In Nederland worden tal van marathons georganiseerd. Hiervan wordt de Berenloop op Terschelling gezien als één van de mooiste. En tevens zwaarste. Het startpunt ligt op West, waarna je het hele eiland over rent. Hierbij doorkruis je onder andere het bos, de duinen en het strand. Een uitdaging met een afwisselend parcours en dat in eigen land! 

Wanneer: Zaterdag 3 november 2019. 

Kosten: Startbewijs: € 33,-. 

Big-five marathon, Zuid-Afrika 
Een marathon en safari in één? Dat is wat je te wachten staat wanneer je de Big Five-marathon gaat rennen. Rennend over de Afrikaanse Savanne ga je rechtdoor het leefgebied van verschillende wilde dieren. Misschien spot je wel de olifant, giraffe, buffel, leeuw of neushoorn! Spectaculair is het zeker. 

Wanneer: Zaterdag 20 juni 2020, inschrijving is nog niet geopend. De race in 2019 is helaas al uitverkocht. Houd de website van de marathon goed in de gaten als je volgend jaar mee wilt doen. Deze is namelijk erg populair. 

Kosten: Startbewijs: € 300,-. Pakketdeal bestaande uit inschrijfgeld, maaltijden en overnachting kosten tussen € 600,- en € 2500,-, afhankelijk van het aantal dagen dat je in Zuid-Afrika verblijft en het type overnachting. 

Marathon Big Sur, Californië 
De Highway-1 wordt gezien als één van de mooiste routes ter wereld. Deze iconische weg langs de Californische kust staat dan ook bij veel reizigers op de bucketlist. Maar wist je dat je ook een marathon kunt rennen over de Highway -1? Met uitzicht over de grote oceaan (links) en bergen en bossen (rechts) ren je van Big Sur naar Carmel. Onderweg trotseer je de Bixby Brug en spot je misschien wel een walvis in de oceaan. 

Wanneer: Zondag 26 april 2020. Inschrijving opent 15 juli 2019. Wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Er zijn 4500 plekken die snel worden vergeven. 

Kosten: Startbewijs vanaf €300,-. 

Polar Circle Marathon, Groenland 
Wanneer je meer een liefhebber bent van ijskappen en gletsjertongen, dan is de Polar Circle Marathon meer jouw ding. Hier loop je over kleine onverharde wegen waarbij je omgeven wordt door ijs. De temperatuur ligt rond de -10 ?C. Goed inpakken dus. De marathon wordt dan ook niet voor niets ‘the coolest marathon on earth’ genoemd. 

Wanneer: Zaterdag 26 oktober 2019

Kosten: Tickets kunnen alleen in pakket gekocht worden. Deze kosten € 2095,- en een ticket bevat maaltijden en overnachting (4 nachten). 

Jungfrau-Marathon, Zwitserland 
Met ongeveer 1800 meter hoog is de marathon in Zwitserland een pittige. Vanaf Interlaken loop je door het hooggebergte naar een eindpunt van 2095 meter. Je bevindt je dan op het hoogste punt van de berg Kleine Scheidegg. Kortom: afzien, maar met spectaculaire uitzichten. 

Wanneer: Zaterdag 7 september 2019. Helaas sinds 15 februari 2019 al uitverkocht. De datum voor 2020 is nog niet bekend. 

Kosten: Arrangement inclusief startbewijs, ontbijt en drie overnachtingen kost € 515,-. Het is ook mogelijk om losse startbewijzen te kopen. 

Marathon New York, Amerika 
Naast rennen in de natuur heeft een marathon in de stad ook zijn charme. Eén van de grootste en populairste stadsmarathon is toch wel die van New York. Ieder jaar trotseren ruim 50.000 hardlopers de Verrazano-Narrows Bridge in Brooklyn waarna ze eindigen in Central Park. Naast een groot aantal deelnemers word je ook nog eens aangemoedigd door miljoenen toeschouwers. Een spektakel in een wereldstad. 

Wanneer: Zondag 1 november 2020. 

Kosten: Wanneer je een startbewijs bemachtigd via de loting kost je startbewijs  $ 255,-. Echter, slechts 16.5% wordt ingeloot. Via een georganiseerde reis ben je verzekerd van een plekje. Dit kan bijvoorbeeld via TUI of Marathon World waarbij je voor ongeveer € 2.500,- een startbewijs boekt, inclusief vier hotelovernachtingen en een vlucht. Een andere optie is het rennen voor een goed doel, waarbij je van tevoren een bepaald bedrag ophaalt voor het goede doel. 

Enkele tips om de kosten wat te drukken
Een marathon lopen is niet goedkoop, zeker als je een marathon gaat lopen die verder van huis plaatsvindt. Naast je inschrijfgeld heb je reiskosten en kosten voor de accommodatie. Zoals eerder genoemd worden er pakketdeals aangeboden op de website van de marathon zelf of bij verschillende reisorganisaties in Nederland. Prijstechnisch kan het echter lonen om zelf je pakket samen te stellen. Hierdoor voorkom je dat je niet kan gaan of een lening moet afsluiten voor je reis. 

Wat betreft accommodaties kun je een plek overwegen die verder van het evenement gelegen is. Zo’n plek is vaak goedkoper. Ook zijn kamers via AirBnb relatief goedkoop. Daarnaast kan je kiezen om je verblijf te delen met een mede marathonloper. Waar je misschien nog wel het meest geld op kan besparen is een vliegticket. Gebruik bijvoorbeeld websites als Skyscanner of Kiwi om een betaalbaar ticket te bemachtigen. En? Welke marathon ga jij lopen? 

Deel dit artikel:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
STRYD V3: De ultieme footpod (vermogensmeter)

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Stryd V3: de ultieme footpod - Hardlopen op vermogen

Meer uit Born Runners