Eten met Karen: Appeltaart Cake

Een cake met de smaak van een appeltaart? Karen legt uit hoe je dit maakt!

Ik kreeg laatst visite en had zin om iets lekkers te bakken. Graag wilde ik een soort van appeltaart na-bootsen.
Daarom koos ik ervoor om een cake te maken in een taartvorm. Dat doet het altijd wel goed. Lekker luchtig, valt niet zwaar op de maag en een prima guilty pleasure met eiwitten. Je kunt na het maken van deze cake ook de stukjes invriezen, mits je er natuurlijk vanaf kan blijven

Ingrediënten:
75 gram rozijnen
2 elstars
100 gram amandelmeel
1/2 citroen
200 gram Griekse yoghurt
4 eieren
Rasp van 1/2 citroen 
Beetje honing 

We gaan aan de slag!

1)
-Zet de rozijnen even in de week en verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een taartvorm met bakpapier

2)
-Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes
-Doe deze in een grote kom
-Besprenkel de appel met het sap van een halve citroen. Bewaar de citroen, deze heb je zo nog nodig
-Doe de rozijnen erbij en een beetje honing en roer dit even goed door
-Dan kunnen de Griekse yoghurt, het meel en de eieren erbij en als laatste het rasp van de halve citroen
-Roer nu alles goed door elkaar

3) 
-Giet het mengsel in een taartvorm en zet dit in de oven voor 45 minuten
-Daarna even af laten koelen en klaar is de yoghurt appel cake 

Eet smakelijk!

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding