Karen’s Kitchen: Pompoen overnight oats

Karen’s Kitchen: Pompoen overnight oats

Het is herfst! Het ideale seizoen voor pompoen. Karen deelt een lekker en voedzaam ontbijt.

De herfst is aangebroken en dat betekent veel recepten met pompoen. Ik hou er zo van!

De diversiteit van de pompoen neemt toe in de supermarkt. Ook kant en klare pompoenblokjes. Ik kies zelf vaak voor een biologische Kabocha pompoen. Deze is gewoon bij de AH te koop.

De Kabocha pompoen is iets zoeter en nootachtig qua smaak. Goed om te weten is: deze pompoen bevat ontzettend veel vitaminen. Het is in het bijzonder rijk aan de vitaminen A, C, en E. Daarnaast bevat het extreem veel vezels, wat zorgt voor een goede darmwerking.

Dit verwerkt in een voedzaam ontbijtje is echt een perfecte start van de dag!

Ingrediënten voor 1 persoon:

  • 150 gram pompoen (ik had kabocha)
  • 20 gram havermout
  • 10 gram chiazaad
  • 10 gram lijnzaad
  • 1 theelepel gemalen vanille poeder
  • Snuf kaneel
  • Snufje kurkuma
  • 150ml amandelmelk
  • 1 banaan
  • 1/2 sinasappel

Zo maak je het klaar:

Maak de pompoen schoon en rooster de pompoen voor 25 minuten in de oven.

Als de pompoen geroosterd is kun je deze fijnprakken met een vork.

Doe de pompoenpuree in een blender en pers er het sap van een halve sinasappel bovenuit.

Doe hierbij de banaan, de kruiden, havermout, lijnzaad, chiazaad en amandelmelk.

Nu alles even blenden en schenk het nu in een bakje of glas.

Nu kan het voor één nachtje in de koelkast en de volgende ochtend kun je het nog aftoppen met pompoenpitten, kokosrasp of fruit.
Maar ook zonder wat garnering is dit ontbijt erg lekker.

Eet smakelijk!!

Pompoen overnight oats van Karen

Reageer op dit artikel

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding