Karen’s Kitchen: Chocolade brownies met kersen

Karen’s Kitchen: Chocolade brownies met kersen

Karen eet het als ontbijt in het weekend: zelfgemaakte chocolade brownies. In dit nieuwe recept zijn ze bereid met kersen.

Ik ben dol op kersen, dus toen ik heerlijke verse kersen van mijn ouders kreeg dacht ik gelijk: ‘daar ga ik wat mee bakken’.

In het weekend eet ik graag zelfgemaakte brownies als ontbijt.

Ja echt dat kan!

Heerlijk met een toefje kokoskwark en soms nog wat vers fruit.

Pure, extra bittere chocolade, rauwe cacaopoeder en rauwe chocolade hebben een gunstig effect op de bloedvaten door het hoge gehalte aan flavanolen (antioxidanten). Natuurlijk moet je dit niet iedere dag eten maar dat geldt voor veel dingen. Daarnaast zijn kersen erg gezond en bevatten weinig calorieën, ze zijn ontstekingsremmend en bevatten vezels wat weer goed is voor onze darmen.

We gaan aan de slag!

Ingrediënten voor 8 stukken

  • 100 gram havermout (ik had glutenvrij)
  • 3 eieren
  • 2 bananen
  • 50 gram cacaopoeder (ik had Blooker)
  • 50 gram gehakte pure chocolade van 85%
  • 100 gram (ontpitte) kersen

Zo maak je ze

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een brownievorm met bakpapier.

Pak een mengkom en doe daar de 100 gram havermout in, cacaopoeder, 2 bananen en 3 eitjes.

Meng dit nu tot een glad beslag met een staafmixer.

Was de kersen, ontpit ze en doe ook bij het beslag en maal dan nogmaals fijn met de staafmixer.

Hak de chocolade in stukjes en roer dit door het gladde beslag.

Giet het beslag in de brownie-vorm.

Nu kan het in de oven voor 45 minuten.

Haal het uit de oven en laat dan even afkoelen.

Daarna kun je het in 8 mooie grote stukken snijden of 16 kleinere stukjes.

Eet smakelijk!

Chocolade brownies met kersen

Reageer op dit artikel

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding