Eten met Karen: biefstuk mango salade
Met dit warme weer zijn salades volgens Karen heerlijk. Daarom dit recept.
Met deze warme dagen zijn salades voor mij een favoriet. Je hoeft niet lang in de keuken te staan en toch eet je lekker en gezond. Zo ook met deze biefstuk mango salade. Deze heerlijke smaaksensatie kun je nog aanvullen met een lekker stokbroodje erbij.
Ingrediënten voor één persoon:
-1 biefstuk/bieflapje
-1 mango
-Zakje eikenbladsla melange
-Paar blaadjes Koriander
Voor de dressing:
-1 limoen
-2 eetlepels kwark
-1/2 pepertje
-1 eetlepel ketjap
-1 theelepel honing
-Sap van de mango
We gaan aan de slag!
-Bestrooi de biefstuk met wat peper en zout en bak de biesftuk of het bieflapje in een beetje olijfolie. Zorg ervoor dat het vlees lekker mals blijft
-Maak de mango schoon en snijd deze in blokjes. Als je een goeie rijpe mango hebt verlies je wat sap van de vrucht. Probeer dit op te vangen voor de dressing
Nu maak je de dressing:
-Meng in een koffiekopje 2 eetlepels kwark, 1 eetlepel ketjap, snufje zout, knijp de limoen uit, beetje honing, en het sap van de mango. Roer dit allen goed door elkaar tot één dressing.
-Leg op een diep bord de sla en wat koriander
-Snij de biefstuk in reepjes en leg deze bovenop de sla samen met de mango blokjes
-Giet dan de dressing erover
That’s all.
Eet smakelijk!




