Eten met Karen: Chiazaad pap
Op zaterdag is het natuurlijk tijd voor een heerlijk gerecht van Karen. Dit keer een heerlijke pap met chiazaad.
Vanaf mijn vakantie adres maakte ik een heerlijk ontbijtje. Normaliter maak ik graag oats of chiazaad ontbijtjes wanneer ik weinig tijd heb in de ochtend. Dit scheelt enorm omdat je het de avond ervoor al klaarzet. Het enige wat je nog toe hoeft te voegen in de ochtend is wat vers fruit of noten.
Chiazaad bevat o.a; magnesium, omega 3-vetzuren, calcium, eiwitten, selenium, ijzer, kalium en volop vezels.
Ik koop vaak chiazaad uit de bio winkel. Wanneer je chiazaad weekt met amandelmelk wordt het een soort gelei/pap. Dit is een lekkere start om je dag mee te beginnen. Voeg er nog wat fruit of noten aan toe als je het gaat eten en je dag kan niet meer stuk!
Ingrediënten:
Banaan
4 eetlepels chiazaad
1 kopje amandelmelk
Snufje kaneel
Fruit naar wens
We gaan aan de slag!
-Doe de banaan en een kopje amandelmelk in de blender tot het één geheel is
-Roer er dan 4 eetlepels chiazaad door en een snufje kaneel
-Giet dit in een glas of schaaltje en laat dit in de koelkast tot de volgende ochtend
-De volgende ochtend zie je dat het een dikke substantie is geworden en echt een pap is
-Nu kun je er nog wat fruit aan toevoegen wat je lekker vind. Ik had wat stukjes sinaasappel en kiwi
Eet smakelijk!




