Eten met Karen: gevulde Puntpaprika

Puntpaprika met spekjes en avocado: heerlijk volgens Karen.

Één van mijn favoriete gerechtjes is deze gevulde puntpaprika’s met spekjes en avocado. Ze kunnen als lunch mee naar het werk of lekker voor bij de bbq. Dit recept heb ik niet zelf bedacht maar toch zo lekker dat ik het graag wil delen. Daarom heb ik het oorspronkelijke recept hieronder gezet. Ik zelf heb de hoeveelheden aangepast. Ik ben benieuwd of jullie het ook lekker vinden.

Ingrediënten
2 flinke puntpaprika’s
200 gram cherrytomaatjes
Flinke hand babysla
1 avocado
150 gram spekjes
1 el mayonaise
1 el citroensap
Peper en zeezout

We gaan aan de slag!

1)Bak de spekjes uit, schep ze uit het spekvet en laat iets afkoelen. Snij de puntpaprika’s in de lengte door de midden, verwijder de zaadlijsten en spoel goed af

2)Halveer de cherrytomaatjes en de avocado’s, verwijder de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snij in blokjes

3)Hussel de avocado, tomaatjes, spekjes, mayonaise en citroensap door elkaar en breng op smaak met peper en zout

4)
Vul de puntpaprika’s met een laagje slablaadjes en verdeel het avocado/tomaten mengsel over de paprika’s

Eet smakelijk!

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding