Eten met Karen: hardgekookte eieren in pittige tomatensaus

Houd je van eieren? Ben je dol op tomatensaus? Dan heeft Karen weer een heerlijk recept voor je.

Op pinterest kwam ik dit heerlijke recept tegen en ik werd gelijk geïnspireerd om het te maken: “Sambal gerong telor” oftewel hardgekookte eieren in pittige tomatensaus. 

Omdat ik het eten van vlees beperk, vond ik dit een mooi alternatief en ik hou van afwisseling. 
Ik kan er zo van genieten : “nieuwe” recepten maken geheel in mijn eigen stijl. Koken zonder pakjes en zakjes en heerlijk met verse ingrediënten werken. Enfin; ik ging aan de slag in mijn keuken en gebruikte voor de saus een braadpan. Daarnaast at ik het gerecht met wat kokosrijst en wat snijboontjes erbij. Maar je kunt er ook voor kiezen het alleen met rijst te eten of eventueel nog wat kroepoek erbij.

Ingrediënten:
8 hardgekookte eieren
2 middelgrote uien
3 tenen knoflook
stukje gember
1 rode peper
1 theelepel sambal oelek
400 ml kokosmelk
400 gram tomatenblokjes
2 eetlepels kokosbloemsuiker/palmsuiker
2 blaadjes djeroek poeroet (limoenblad, te kook bij de toko)
Eventueel paar takjes platte peterselie
Eventueel  lente-uitjes
ketjap manis 
peper en zout

We gaan aan de slag!

1)
Begin als eerste met het koken van de eieren terwijl je verder gaat met de rest van het recept.

2)
Snijd de peper in de lengte doormidden. Schraap de zaadlijsten eruit. 
Snijd de ui, de knoflook, de gember en de peper in grove stukken. 
Doe de ui, de knoflook, de gember, de peper, de suiker en de sambal in een keukenmachine of maal dit fijn met een staafmixer. 
Nu wordt het een glad kruiden papje.

3)
Smelt een klein beetje kokosolie in een pan en fruit het papje tot het begint te geuren. Voeg de kokosmelk en de tomatenblokjes toe en roer alles door elkaar. Voeg de djeroek poeroet toe, wat ketjap manis, zout en peper en zet het vuur laag. 
Laat de saus 15 minuten pruttelen zodat hij iets dikker wordt.

4)
Pel de eieren ondertussen.
Snijd de eieren doormidden. Hak de peterselie fijn en snijd de lente-ui in ringetjes. Leg de eieren in de saus en bestrooi naar wens met peterselie en lente-ui.

Eet smakelijk! 

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding