Eten met Karen: kip pilav met perziken

Met deze temperaturen is een kip pilav met verse perziken natuurlijk heerlijk!

Het is weer zomer en ik zit weer vol inspiratie met zomerse recepten. Deze keer maakte ik een heerlijke pan kip pilav met lekkere verse rijpe perziken. Echt smullen was het. Ik serveerde er rijst bij, maar je zou het ook met bloemkoolrijst kunnen eten.

Ingrediënten voor 2 personen:

400 gram kipfilet
6 perziken
1 paprika
1 grote ui 
1 teentje knoflook
6 eetlepels ketjap manis
1 blikje tomatenpuree
Snufje Kaneel
Snufje Paprikapoeder
Snufje Zeezout
Snufje Peper

We gaan aan de slag!

1)
Snijd als eerste de ui, was de paprika en ontdoe deze van de zaadlijsten. 
Maak de perzik schoon en snijd deze in blokjes. 
Ook de kipfilet in blokjes snijden.

2)
Nu gaan we echt beginnen..
Doe wat olijfolie in de pan en bak de kipfilet even zachtjes. 
Fruit dan de ui en knoflook en laat dit even zachtjes opstaan.

3)
Doe de paprika en de perzik erbij.
Nu kunnen alle kruiden erbij. Laat het weer even zachtjes opstaan zodat alle smaken goed in elkaar kunnen trekken.
Dan kan de tomatenpuree en de ketjap erbij en als de saus te dik is nog een kopje water .

Laat het geheel nog even zachtjes pruttelen.
Kook ondertussen de rijst en hak wat bieslook.

4)
Schep de rijst op een bord en serveer de kip pilav erbij .
Als topping kun je er nog wat bieslook overheen strooien.

Eet smakelijk!

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding