Met deze regenachtige dagen wilde ik gewoon weer een beetje “de zomer op mijn bord” creëren. Ik ben gek op salsa’s: zoet, zuur of pittig. Salsa’s geven altijd zo’n smaaksensatie en je kunt ze vrijwel overal bij eten. Wel is het handig (als je daar tijd voor hebt) de salsa in de ochtend al te maken, zodat alle smaken goed in kunnen trekken. Ik serveerde bij de salsa een stukje gegrilde kip en rijst, maar je kunt er natuurlijk bij serveren wat je lekker lijkt.
Ingrediënten voor de mango salsa:
1 Mango
Koriander
1/2 rode ui
2 limoenen
1 rood pepertje
Overige ingrediënten:
1 kipfilet
Olijfolie
Rijst
We gaan aan de slag!
-Maak de mango schoon en snijd hem in blokjes
-Maak de ui schoon en snijd deze in kleine stukjes, net als de peper. Hak dan de koriander en roer dit alles door elkaar
-Als laatste kan je de limoenen over dit geheel uitknijpen. Roer alles nogmaals goed door elkaar en zet het in een afgesloten bakje in de koelkast
-Wanneer je gaat eten kun je dit er koud bij serveren
-Grill de kipfilet in een grillpan in een beetje olijfolie en kook ondertussen een beetje rijst
-Je kunt ook één minuut rijst erbij serveren.Dit kan in de magnetron.
-Als de kipfilet goed gegrild is snijd je hem in stukjes
Nu kun je alles bij elkaar serveren. Rijst, de gegrilde kipfilet en de mango salsa.
Eet smakelijk!




