Eten met Karen: mugcake pompoen

Om de dag te starten maakt Karen een heerlijke mugcake

Het was weer eens tijd voor een lekker ontbijt en wat ben ik dol op mugcakes. Ze zijn snel klaar en je kunt er eindeloos mee variëren. Zo maakte ik dit keer een lekkere gezonde variatie met pompoen. 
Pompoen is onder andere rijk aan vitaminen A, C, E, mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. 

Een heerlijk begin om je dag mee te starten. En op deze manier kom je gelijk weer aan je dagelijkse portie groenten.

Ingrediënten:
20 gram (gv)havermout
1 ei 
100 gr pompoen
Snufje speculaas kruiden 
Snufje kaneel
Snufje kurkuma
1/2 banaan

We gaan aan de slag:
-Kook de pompoen even kort (ik kookte de pompoen de avond ervoor)

-Prak de banaan met een vork en doe dit in een mok. Roer hier nu de banaan, havermout en pompoen doorheen

-Kluts een ei door dit geheel, daarna de kruiden en roer dit alles tot één glad papje

-Je kunt het in de mok laten, of in een silliconen vormpje zoals ik had

-Stop dit op 800 watt 4 minuten in de magnetron

-Versier het met wat je lekker vindt. Ik deed de andere helft van de banaan er bij en nog wat walnoten

Eet smakelijk!

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding