Eten met Karen: skinny babi pang gang
Karen verrast jullie ook deze week weer met een heerlijk recept!
Ik vind het leuk alle keukens van de wereld te maken, maar dan op mijn eigen “gezonde manier”. Zo had ik al een tijd een babi pang gang op mijn lijstje staan om te maken en van de week kwam deze dan eindelijk op tafel. Dit was een succes!
Ik heb het gemaakt met witte kool en julliene peen. Lekker gezond, maar vooral simpel. Je kunt het eten met traditionele rijst of als je iets minder koolhydraten wilt met bloemkoolrijst.
Ingrediënten 2 personen:
350 gram varkenshaas
1 zakje julliene peen
1 zakje witte kool
30 gram tomatenpuree
2 teenjes knoflook
1 grote ui
Zonnatura groente bouillonblokje
duimgrote stuk gember
20 ml ketjap manis
1 theelepel Sambal oelek
1theelepel Honing/zoetstof
olijfolie om in te bakken
We gaan aan de slag!
-Snijd de varkenshaas in kleine blokjes en bak deze even in een beetje olijfolie
-Snijd ondertussen de ui, knoflook en gember en bak deze even mee bij de varkenshaas
-Voeg dan de julliene peen en witte kool toe
-Meng in een bakje of kopje de ketjap, 1 theelepel sambal en honing/zoetstof
-Roer dit door elkaar en giet dit door het gerecht heen
-Roer het goed door en voeg daarna nog een kopje water toe
-Doe nu ook het bouillonblokje erbij
-Als laatste kan de tomatenpuree erbij. Roer dan nog even alles door elkaar
-Laat dit geheel nog even zachtjes 10 minuten opstaan zodat alle smaken goed intrekken
De babi pangang is nu klaar. Eet smakelijk!




