Eten met Karen: Spinazie salade
Karen heeft weer een heerlijk gerecht voor ons: een spinazie salade.
De ‘R’ zit weer in de maand en het wordt weer tijd extra op mijn weerstand te letten. Wat kan je dan beter eten dan een spinazie salade!
Spinazie barst van gezonde vitamine en mineralen en het bevat ook antioxidanten. Met de juiste combinatie qua smaken zal deze salade je verrassen hoe verfrissend hij is. Je kunt er een stokbroodje bij serveren en als je het eet als maaltijdsalade kun je de porties verdubbelen.
Ingrediënten:
2 handjes spinazie
1/2 zakje eikenbladsla melange
2 grote wortels
1/2 rode ui
1/2 Bakje cherrytomaten
100 gram feta (light)
10 gram pijnboompitten
Olijfolie
Theelepel honing
Sap van een halve citroen
Peper
Zout
We gaan aan de slag!
-Maak de spinazie en de cherrytomaten schoon. Halveer de cherrytomaten en ontdoe de spinazie van de steeltjes. Snijd de spinazie blaadjes door midden
-Leg deze in een schaal en hussel de eikenbladsla erdoor
-Snijd de rode ui in stukjes en roer dan de pijnboompitten erdoor en de blokjes feta
-Ik gebruikte een spirelli voor de wortel maar je kunt ook mooie linten maken met een dunschiller. Roer deze er als laatst door heen
-Nu gaan we de salade op smaak maken met het volgende. Knijp een citroen over het geheel uit. Doe er peper en zout bij en giet er wat olijfolie en honing over. Nu alles goed door elkaar mengen. En eventueel een stokbroodje erbij.
That’s it!
Eet smakelijk!