Dit keer even een iets minder gezond recept van mij maar toch erg lekker dat ik hem delen wil met jullie.
Ik was deze week jarig en daar hoorde een feestmaal bij voor het hele gezin.
We hadden een turkse pizza bodem gekocht omdat ik niet de hele avond bezig wilde zijn met pizza’s bakken.
Maar toch ook zoals altijd een gezonde twist aan dit recept weten te geven.
We belegden de bodem met kipfilet, ijsbergsla, ui en cherrytomaatjes en een knoflook saus van magere kwark en een teentje knoflook.
Echt heel simpel, snel klaar, lekker en een beetje gezond
Ingrediënten voor 1 persoon:
Turkse pizza bodem van lidl (niet gv)
1 kipfilet p.p
Olijfolie
1 Teentje Knoflook
Snufje Shoarma kruiden
2/3 Ui
6 Cherrytomaatjes
3 handjes gesneden ijsbergsla
We gaan aan de slag:
1)
Verwarm de oven voor en doe de Turkse pizza’s in de oven zoals op de verpakking staat.
Ondertussen snijd je de kipfilet in blokjes en bak deze even in een beetje olijfolie met wat shoarma kruiden.
2)
Terwijl de kipfilet bakt kun je de cherrytomaatjes snijden en de ui.
Ook maken we alvast de knoflook saus.
3)
Pers een teentje knoflook door 2 eetlepels magere kwark, roer dit in een kommetje met nog wat peper en zout.
4)
Nu het leukste: de pizza opmaken.
Beleg hem met wat ijsbergsla, doe daar bovenop de kipfilet blokjes, tomaatjes en ui.
Als laatst de knoflooksaus.
Eet smakelijk!




