Eten met Karen: Vanille ontbijt taartjes

Het is de laatste dagen wat regenachtig en dus maakte Karen maar eens een lekker taartje om te ontbijten.

Op een regenachtige ochtend dook ik weer eens mijn keuken in voor een heerlijk feestelijk ontbijt. Ik wilde graag vanille ontbijttaartjes maken. Ik gebruikte daarvoor mijn leuke minivormpjes die ik ooit eens kocht bij Albert Heijn. Deze vormpjes zijn heel handig voor dit soort recepten. Ik haalde er met dit recept 5 ontbijt taartjes uit. De taartjes kun je bewaren in de koelkast of je kunt ze invriezen. Ook kun je deze taartjes gebruiken als dessert.

Ingrediënten:
-Snufje gemalen vanille
-Snufje kaneel
-300 gram optimel vanille
-1 banaan
-40 gram (glutenvrije) havermout
-2 eieren
-Magere kwark
-Vers fruit naar wens

We gaan aan de slag!
-Meng in een kom;
300 gram optimel, een geprakte banaan, 2 eieren, 40 gram havermout, een snufje gemalen vanille, een snufje kaneel.

-Roer alles tot één glad beslag. Verdeel het beslag over de taartvormpjes en zet het daarna in de oven voor 25 á 30 min. Als ze klaar zijn, laat ze dan eventjes afkoelen. Dan kun je ze versieren met wat kwark en wat fruit.

Eet smakelijk!

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding