Eten met Karen: wortel pannenkoek

Een pannenkoek/wrap met heerlijke wortel: Karen vertelt je precies hoe je dit gerecht kunt maken!

Ik zag ze al eens in de winkel liggen:  de wortel wraps /pannekoeken. Maar eerlijk gezegd had ik ze nog nooit gekocht. Toch inspireerde het mij om deze zelf te maken, dus thuis op een regenachtige dag lekker in mijn keuken aan de slag. 

Goed te weten dat dit ook nog eens een gezonde wrap is, want wortels bevatten onder andere vitamine B, C, E en K. Verder zitten ze vol met vezels, natrium, kalium, fosfor, ijzer, magnesium, koper en zink. 

Je kunt dit eten als pannenkoek, bijvoorbeeld lekker met appelstroop. Als ontbijt, maar je kunt het ook eten als wraps voor lunch en dan lekker beleggen met iets hartigs. Ik had er het volgende tussen gedaan: sla, een paar cherrytomaten, rode ui en gerookte kip.

Ingrediënten voor twee wraps/pannenkoeken;
-100 gram wortel
-20 gram (glutenvrije) havermout
-2 eieren
-1 theelepel wijnsteenbakpoeder

We gaan aan de slag:
-Was de wortel en snijd deze in stukjes. Doe het in een blender samen met de havermout, het ei en een theelepel wijnsteenbakpoeder. Laat het even goed blenden tot het een gladde massa is.

-Doe wat olijfolie in de koekenpan en schenk wat beslag in de pan.Blijf er wel bij staan, want zodra je bubbeltjes ziet komen in de pannenkoek kun je hem voorzichtig omdraaien. 

-Beleg met wat je lekker vindt!

Eet smakelijk!

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding