Eten met Karen: zelfgemaakte shoarma in een pita broodje

Karen heeft wel eens verlangens. En aan één van die verlangens heeft ze toegegeven.

Soms heb je gewoon verlangens. En zo had ik die van de week in een heerlijk broodje shoarma. Ik dook dus  mijn keuken in en maakte alles zelf. 

De pitabroodjes zijn een geweldig recept. Ik gebruik die van Beaufood.nl en meestal maak ik er een paar en vries ze in. Zo heb ik de volgende keer minder werk. 

Ingrediënten kipshoarma;

200 gram( biologische )kipfilet 
1 zakje biologische shoarma kruiden 
snuf zeezout
1 puntpaprika
1 teentje knoflook 
olijfolie. 

We gaan aan de slag!

-Snijd de kip in kleine stukjes fijn. Doe dit ook met de ui en de paprika en kruid dit in een kom met olijfolie samen met de shoarma kruiden en zeezout en pers de knoflook er boven uit.

-Laat dit even 15 minuten intrekken.

-Ondertussen ga je verder met de pitabroodjes. Wanneer deze 10 minuten in de oven zitten zet je de shoarma zachtjes op.
Ingrediënten Pitabroodjes;

Ik heb het recept van beaufood gebruikt. Hiervoor heb je 3 ingrediënten nodig.
-Havermeel 
-Eieren 
-Yoghurt

-Meng alle ingrediënten goed door elkaar met een garde en verwarm de oven voor op 180 graden
-Bedek een bakplaat met bakpapier
-Schep het beslag op de bakplaat in vier rondjes
-Zet de plaat 20 minuten in de oven en check na die tijd even of ze gaar zijn
-Laat ze even afkoelen en snijd ze daarna voorzichtig open

Ingrediënten Tzatsiki;

1 stukje komkommer 
Paar eetlepels kwark 
Teentje knoflook 
Sap van een 1/2 citroen 
Peper
Zeezout 
Scheut olijfolie 

-Doe in een schaaltje de kwark
-Het beste is dikke kwark, want het wordt wat verdund door de olie en het citroen sap
-Rasp de komkommer en dep deze droog
-Roer het dan door de kwark
-Pers de knoflook en roer de olijfolie erdoor en peper en zeezout en het sap van een halve citroen

Klaar is de saus. Nu kan het feestje beginnen. Doe in de pitabroodjes wat veldsla en schep dan voorzichtig wat shoarma in. En dan daar bovenop een heerlijke schep saus! 

Het is even een werkje maar dan heb je ook wat. 

Eet smakelijk!

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding