Gezond eten met Karen
Zin in een lekker gezond tussendoortje of een heerlijk soepje voorbij je lunch? Dan moet je deze paprikasoep eens proberen
Zin in een lekker gezond tussendoortje of een heerlijk soepje voorbij je lunch?
Dan heb ik heb iets lekkers voor je. Paprikasoep en echt wel heel anders dan je gewend bent.
Snel gemaakt en je kunt meerdere bakjes van maken en invriezen.
Paprika’s bevatten vitamine A,B,C, mineralen en de zoete puntpaprika bevat ook foliumzuur. Dit wordt niet alleen een lekker soepje maar ook nog heerlijk gezond en met ook nog kipreepjes door de soep geeft het een heerlijk verzadigd gevoel. Deze soep is dan ook nog perfect om te nuttigen na een training vanwege de eiwitten.
(Let er wel op dat je alleen de soep invriest en niet met de kipreepjes.)
Aan de slag!
Ingrediënten;
-100 gram kipreepjes
-3 zoete puntpaprika’s
-1 blik gepelde tomaten
-1 grote ui
-2 teentjes knoflookpoeder
-snufje Komijnpoeder
-snufje Chilipoeder
-snufje Oregano
-1 groente bouillon blokje zonnatura
Snijd de ui en fruit deze even in olijfolie. Pers de teentjes knoflook hierboven uit en fruit deze even mee.
Was de paprika’s en ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd ze dan in reepjes en doe ze bij de ui en knoflook.
Voeg dan de kruiden toe; komijn, chilipeper en het bouillon blokje. Als laatste de gepelde tomaten en 600 ml water.
Laat dit geheel even een kwartiertje opstaan. Dan kun je het pureren met de staafmixer.
Schep de soep op en serveer het in een soepkom. Dan als laatste de kipreepjes erop strooien.
Eet smakelijk!




