– 2 portobello’ s– Mozarella bolletjes– Bosje Basillicum– 1/2 bakje cherrytomaten– Stukje pecorino kaas– Olijfolie– Teentje knoflook– Zeezout– Peper– Pijnboompitjes
Gezond eten met Karen: De portobello
Voor de lekkere trek: Een super champion met pesto, mozarella, pijnboompitjes en cherrytomaten. Doen!
De portobello ik hou er van. Deze super champignon heb ik al diverse malen gemaakt en iedere keer in een andere variatie. Ik had afgelopen weekend getraind, kwam thuis en had toen onwijs trek in iets lekkers.
Ik wist meteen wat ik wilde, het moest een portobello worden.
Ditmaal met een zelfgemaakte pesto, mozarella, pijnboompitjes en cherrytomaten en dit was geen verkeerde keuze. Naast dat de portobello een gezonde jongen is die vol zit met nuttige voedingsstoffen zoals vitamine B2, foliumzuur, kalium en vezels, is dit recept ook nog eens superlekker. Bovendien ook weer eens wat anders.
Ingrediënten:
Aan de slag!
Eerst beginnen we met het maken van de pesto. Dit doe je door een bosje basillicum, 2 handjes pijnboompitjes, peper, zeezout, stukje pecorino kaas, een flinke scheut olijfolie en een teentje knoflook in de keukenmachine te gooien tot dit één mooi geheel is.
Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Was de portobello ’s en cherrytomaten. Vul dan de portobello met de pesto, leg daar bovenop de mozarella balletjes, gehalveerde cherrytomaten en wat pijnboompitjes.
Dit kan in de oven voor 15 minuten.




