Gezond eten met Karen: Luchtige havermout blauwe bessen koeken

Het weer werd deze week iets kouder en ik kreeg daardoor spontaan zin in een koekje bij mijn warme thee

Het weer werd deze week iets frisser en ik kreeg daardoor spontaan zin in een koekje bij mijn warme thee. Het werd een heerlijke luchtige koek met blauwe bessen.

De blauwe bessen en de kokosrasp zorgen voor een lekkere zoete smaak in de koek.
De koeken kunnen ook in de vriezer bewaard worden en dat deed ik ook nadat ze afgekoeld waren. Wel zo veilig want waren ze weer lekker.

Ingrediënten :
-45 gram kokosrasp
-150 gram havermout
-2 flinke snufjes kaneel
-150 gram (geiten)yoghurt/ kwark
-75 gram blauwe bessen
-2 eieren

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe in een kom de havermout eieren en yoghurt en roer dit goed door mekaar. Roer dan de kokosrasp, kaneel en blauwe bessen erdoor. Nu kun je met een eetlepel of ijsschep bolletjes op de bakplaat scheppen.  Schep het zo groot of klein naar wens. 
Laat dit voor 25 minuten in de oven dan zijn de koeken klaar.

Eet smakelijk! 

De beste looptips en inspirerende artikelen elke vrijdag in je mailbox?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Voeding