Gezond eten met Karen: sportsalade
Met deze heerlijke sportsalade kun je een beetje fiësta op je bord creëren.
Om een artikel toe te voegen aan je leeslijst moet je zijn ingelogd.
[clean-login]
Wil je het artikel "Gezond eten met Karen: sportsalade" verwijderen uit je leeslijst?
Het was weer eens tijd voor een lekkere salade. Een beetje fiësta op je bord creëren met deze koude dagen.
Deze salade is niet alleen verfrissend, maar het is ook echt lekker gezond. Aan alles is gedacht; eiwitten, vitaminen, vezels, magnesium en ijzer. Je kunt de salade eten als lunch of als avondmaal. Een stokbroodje erbij is ook heerlijk indien gewenst.
Ingrediënten voor 1 persoon:
– 1 zakje veldsla
– 1 avocado
– 1/2 rode ui 1/2 mango indien een kleine mango 1 hele 200 gram gerookte kipreepjes
3 handjes walnoten
Voor de dressing:
– Olijfolie
– Yoghurt
– Honing
– Mespunt mosterd
– Zeezout
Was de sla en droog deze. Doe deze vervolgens in een kom. Snijd de ui in ringen, snij de avocado in stukjes.
Schil de mango en snijd deze in blokjes. Roer dit door de sla samen met de walnoten en kipreepjes.
Dressing
Dan gaan we de dressing maken. Deze maak ik altijd in een koffie kopje. Doe 3 eetlepels kwark/yoghurt met een flinke scheut olijfolie, 2 theelepels honing, mespunt mosterd en wat zeezout bij elkaar.
Roer dit goed tot één dressing. Dan kun je de dressing over de salade heen gieten en alles even door elkaar mengen.
Eet smakelijk!