Eten met Karen: zomerse granola
Zoals gebruikelijk maakt Karen weer een heerlijk gerecht voor ProRun. Dit keer een heerlijk frisse, zomerse granola.
Om een artikel toe te voegen aan je leeslijst moet je zijn ingelogd.
[clean-login]
Wil je het artikel "Eten met Karen: zomerse granola" verwijderen uit je leeslijst?
Iets wat ik zo heerlijk vind aan de zomer, is het buiten kunnen eten. En daarom werd het weer eens tijd voor een heerlijk zomers ‘smul ontbijt’. Ik maakte een heerlijke simpele granola. Meestal maak ik granola met gedroogd fruit, maar omdat ik dit keer al vers fruit gebruik, liet ik dat nu achterwege.
Dit ontbijtje is niet alleen makkelijk te maken, maar ook gezond en dus een heerlijke start van je dag.
Ingrediënten:
– granola
-4 eetlepels havermout
-2 eetlepels lijnzaad
-4 eetlepels kokosrasp
-2 eetlepels pompoenpitten
-2 eetlepels zonnebloempitten
-2 eetlepels gesmolten kokosolie
-2 eetlepels honing
-Flinke snuf kaneel
Overige ingrediënten:
-1 kiwi
-1 mango
-6 aardbeien
-Griekse yoghurt
Aan de slag:
-Verwarm de oven voor en bekleed de bakplaat met bakpapier.
-Doe de havermout met het lijnzaad op de bakplaat en giet hier twee eetlepels gesmolten kokosolie, honing en kaneel overheen
-Zet dit in de oven voor 12 minuten.
-Ondertussen maak je het fruit schoon en snijd je deze in mooie stukjes.
-Haal de granola uit de oven en schep nu de pompoenpitten, zonnebloempitten en kokosrasp erdoor. Hutsel alles door elkaar en laat het geheel even afkoelen.
-Dan komt het leukste, namelijk het opmaken van het ontbijt. Schep eerst wat granola in een glas. Dan een beetje Griekse yoghurt, wat fruit en zo ga je door. Laagje voor laagje: tot je een feestelijk zomers ontbijt hebt.
Eet smakelijk!