Hardlopen geeft je inspiratie

Hardlopen is niet alleen fysiek gezond maar geeft je ook inspiratie power.

Weet je wat de snelste hardlopers in de wereld doen? Ja, zeker hard trainen maar dat komt door iets anders. Ze zijn geïnspireerd. Ze hebben tonnen aan motivatie. Als jij een doel hebt waar je helemaal voor gaat geef je alles met gemak. Loopt alles super lekker. Zo kom je aan die bron van inspiratie.

Inspiratie, motivatie, dat zijn de positieve kanten van het hardloopbestaan waar je echt op loopt. Goede benen doen veel, een perfecte gezondheid houd je op de weg maar zelf moet je geïnspireerd zijn en blijven. Anders maakt het niet meer uit hoe en waar je sport. Wat je beleeft, ervaart en wat je doelen zijn maken dat het hardlopen spannend blijft. De mentale kant maakt voor het grootste deel dat je lekker blijft trainen. Daarom deze inspiratie tips.

Goed weer 

Laat je kans niet ontnemen. Iedere training is tijd voor jezelf maar ook tijd om jezelf te ontdekken. Je komt bijna altijd beter terug na een run. Met het voorjaar in het hoofd, houd de weerapps in de gaten. Laat de kans op een droog zonnig moment niet onbenut. Dan kun je ontdekken waar je jezelf kunt verbeteren.

Ieder doel leidt tot tientallen positieve keuzes. 

Het mooie aan een doel, of dat nu een wedstrijd is of je wil iets groters bereiken in je trainingen, leidt tot tientallen kleine positieve keuzes. Je gaat gezonder eten. De kurk gaat tijdelijk op de fles. Je gooit je trainingen om waardoor alles leuker wordt. Al die kleine keuzes pakken positief uit omdat je een mooi einddoel hebt gesteld.

Dagdromen mag. 
Je hebt het als kind misschien opzij moeten zetten maar als hardloper mag je het zeker. Zonder een droom kun je niks waarmaken. Je eerste trail of je eerste halve marathon, begint bij die droom.  “Dat gaat me lukken.” Dat brengt je van A naar B en ondertussen worden die benen en conditie sterker.

Doe iets geks. 

Plan een driedaagse reis naar een stad die je graag wilt zien en doe dat door iedere dag een 12 kilometer lange route hard te lopen. Dat kun je natuurlijk ook uitstekend op een Nederlands Waddeneiland doen. De inspiratie die je daar opdoet, daar loop je nog maanden op.

Stap op de fiets.
 
Dit is geen promotie om te gaan wielrennen. Stap op je fiets en kijk 5 kilometer verderop. Dat opent weer een heel nieuw netwerk aan routes. Mooie molens, meren, zandverstuivingen, oude dorpskern die je nog niet kent. Het maakt hardlopen weer tot een ervaring. Niets zo dodelijk voor inspiratie als je het gevoel hebt op een tredmolen van vaste rondjes te lopen.

Hardlopen gaat niet om uitputten

Het gaat om trainen en dat is een ander woord voor opbouwen. Loop met het doel om beter te worden. Soms betekent dat, dat het verstandig is om al na een paar kilometer te stoppen. Terwijl je op een goede dag nog twee intervalsecties toevoegt aan je training. Ga verder wanneer het kan, laat het achterwege wanneer het moet.

Ontspanning na de training.
Haal 20 keer goed en rustig adem in 2 sets van 10. Je bent dan een paar minuten bezig maar je komt helemaal tot rust. Die ontspanning geeft een heerlijk gevoel na de inspanning van de inspannende kilometers.

Cadeautje. 

Meestal weet je wel wanneer je goed in je vel zit en de training lekker gaat. Soms twijfel je aan de vorm. Als je dan ook meer dan uitstekend hardloopt is die training een echt cadeautje. Die verrassingen vormen weer motivatie om ongeacht je verwachtingen te blijven hardlopen.

Blijf altijd zoeken naar inspiratie

Inspiratie komt niet zomaar aanwaaien. Je moet het in gang brengen en doorzetten. Kijk naar bijzondere boeken. Plan je bezoek aan bijzondere evenementen, zoals het EK atletiek in Amsterdam, of bezoek weer eens die goede hardloopvriend(in). Je zorgt er zelf voor dat de bron aan inspiratie voor hardlopen altijd blijft borrelen.

De beste looptips en inspirerende artikelen 2x per week in je mailbox?

Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief en mis niets!

Meer uit Training