– Spaghetti– Geraspte kaas– 250 gram runder gehakt– 250 gram spekreepjes– 1 zoete punt paprika– 1 ui– 1 teentje knoflook– 1 blikje biologische tomaten blokjes– 2 eetlepel komijnpoeder– 2 eetlepel Italiaanse kruiden– 2 theelepels hymalazout– Olijfolie
Gezond eten met Karen: Taper spaghetti
Voor lopers die aan Rotterdam gaan deelnemen heeft Karen deze speciale taper spagetti gemaakt
Voor dat ik gezonder ging eten maakte ik altijd bolognesesaus uit een pakje of zakje. Gewoon simpelweg omdat ik niet wist hoe ik het vers smakelijk kreeg. Sinds geruime tijd eet ik mijn eigen vers gemaakte bolognesesaus. Inmiddels is hij wel bekend bij vrienden en familie en is hij heel populair.
Speciaal voor alle hardlopers die nu moeten taperen, wil ik dit recept met jullie delen. En geloof me met deze saus kom je dat stapelen wel door.😃
Ingrediënten
Aan de slag:
Zet een pan met water zachtjes aan de kook voor de spaghetti. Snijd eerst alle groenten en fruit, een ui en een teentje knoflook in olijfolie. Voeg dan het gehakt toe en maak dit op smaak met de kruiden. Laat dit even zachtjes 5 minuten opstaan.
Bak dan de spekjes mee en laat weer even 5 minuten opstaan. Dan kun je de champignons en paprika erdoor doen. Laat dit samen nog eens 5 minuten opstaan. vAls laatste voeg je de tomaten blokjes toe. Dit vormt tevens ook de saus.v Laat dit alles nog even zachtjes opstaan.
Ondertussen kook je de spaghetti al dente. Giet de spaghetti af. Ik roer altijd nog een klontje roomboter door de spaghetti. Dan kun je de spaghetti en saus opdienen en als laatste een beetje geraspte kaas erover.
Eet smakelijk!