Recept van Karen:Teff pannenkoekjes
Teff is een gezond Ethiopischgraan waar je heerlijke gerechten van kunt maken. Wat dacht je van deze Teff pannenkoekjes?
Om een artikel toe te voegen aan je leeslijst moet je zijn ingelogd.
[clean-login]
Wil je het artikel "Recept van Karen:Teff pannenkoekjes" verwijderen uit je leeslijst?
De marathon van Berlijn, Amsterdam en Eindhoven staat voor velen van jullie voor de deur. De tijd van taperen breekt dan aan en deze pannenkoekjes passen daar perfect bij.
Ik eet vaak een bordje teff pap als er een lange duurloop gepland staat. Echt heerlijk vind ik dat met blauwe bessen, honing en een beetje kaneel. Teff is een goede bron van vezels, ijzer, calcium en kalium. Één van de voor lopers uiterst gunstige stof in teff is ijzer. Dit element is belangrijk voor het zuurstoftransport in je lichaam en dus direct van invloed op je prestatievermogen.
That’s what we need!
Benieuwd wat je nog meer kunt maken van teff: ik maakte al eens
eerder lekkere koekjes van teff.
Ingrediënten pannenkoeken :
– 250 ml (plantaardig) melk
– 2 eieren
– 100 gram teff
– 1 theelepel bakpoeder
– snufje kaneel
Topping;
– Honing
– Banaan
– Aardbeien
Aan de slag
Doe eerst in een kom het teff, eieren en melk roer dit tot een beslag. Voeg dan nog een snufje kaneel en bakpoeder toe en roer nogmaals goed door.
Smelt wat kokosolie in de pan en doe dan het beslag in de pan. Blijf er bij staan, want de pannenkoeken bakken snel. Wanneer je klaar bent met bakken kun je ze daarna lekker versieren met aardbeien, stukjes banaan en wat honing.
Eet smakelijk!